Gründer og CEO Stein Ove Eriksen og CFO Øystein Drageset i Huddly.
Gründer og CEO Stein Ove Eriksen og CFO Øystein Drageset i Huddly.

Huddly prises til tre milliarder kroner før varslet børsnotering: Gründer kan cashe ut 35 mill.

Det skal selges Huddly-aksjer for 767 millioner kroner før noteringen neste uke.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne kapitalinnhentingen er fullført, les saken her!

Representanter i ledelsen og flere styremedlemmer er blant de eksisterende aksjonærene i Huddly, som planlegger å selge aksjer for millioner i forbindelse med den varslede noteringen av selskapet på Euronext Growth. I tillegg planlegges det å utstede nye aksjer.

Samlet skal det selges aksjer for 767 millioner kroner, med en stykkpris på 15,5 kroner. Det priser videokonferanseselskapet til 2,96 milliarder kroner.

I en investorpresentasjon kommer det blant annet frem at gründer og CEO Stein Ove Eriksen er villig til å selge 20 prosent av sin aksjebeholdning, gjennom selskapet SOM Holding, for 34,7 millioner kroner.

Tidligere Huddly-topp, Jonas Rinde, som nå er gründer og daglig leder i Nomono, vil også selge resten av sine aksjer, som han eier gjennom Electric Works AS. Det vil gi en utbetaling på rett under 40 millioner kroner.

Også selskapene eid av hovedaksjonær og styreleder Graham Williams vil selge 5,7 millioner av sine aksjer for 88,6 millioner kroner.

Frisk kapital

Som en del av nedsalget vil Huddly også selge 19,1 millioner nye aksjer, og dermed hente 296 millioner kroner i frisk kapital.

Pengene som tilfaller selskapet etter salg av nye aksjer, skal blant annet brukes på å akselerere arbeidet med forskning og utvikling, samt på ekspansjon - inkludert potensielle oppkjøp, ifølge børsmeldingen.

Allerede har flere «hjørnesteinsinvestorer» tegnet seg for en del av aksjene, verdt til sammen 350 millioner kroner. Disse inkluderer DNB (110 millioner kroner), Arctic Asset Management (90 millioner kroner), Berenberg Bank (50 millioner kroner), Handelsbanken Fonder (50 millioner kroner og KLP Kapitalforvaltning (50 millioner kroner).

Nylig ble det kjent at Huddly doblet omsetningen i fjor, og satte seg et nytt, ambisiøst vekstmål.

Etter planen skal det være mulig å handle Huddly-aksjer på Euronext Growth fra 15. februar.

Powered by Labrador CMS