Ellen Amalie Vold (foran) tar over sjefsstolen i NVCA etter Rikke Eckhoff Høvding.

Høvding har funnet sin arving: Lover å gjøre dypdykk i venture-bransjen

Ellen Amalie Vold blir ny sjef i Norsk Venturekapitalforening.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire år som sjef for Norsk Venturekapitalforening (NVCA) takker Rikke Eckhoff Høvding av i april, for å bli myndighetskontakt i Nordea.

Denne uken ble erstatteren hennes klar, etter to måneders intensiv jakt. Pressesjef i det statlige ventureinvesteringsselskapet Argentum, Ellen Amalie Vold, har kun ett års fartstid i bransjen, men skal fra mai lede interesseorganisasjonen for de aktive eierfondene i Norge.

– Du har bare vært i bransjen i ett år, er du redd for at du har for lite erfaring?

– Nei. Jeg har masse erfaring med kommunikasjon og å utføre den typen oppgaver rollen krever. Jeg tar også nye ting fort. Og i en jobb der man skal ut å treffe ekspertene, for jeg skal ikke være det, og formidle deres interesser, er det viktig. Jeg er trygg på at jeg kan klare dette, og styret har jo gitt meg tilliten, så nå er det bare å levere.

Ellen Amalie Vold blir ny sjef i NVCA.

– Hvorfor ville du ha jobben?

– Muligheten til å jobbe med saker som er spennende, på en måte som er morsom. At virkemidlene er morsomme; som å møte folk, høre hva de er opptatt av, lytte. Og selvfølgelig gjøre noe med det. Jobben er variert, actionfylt, og jeg skal gjøre ulike ting, både med medieoppmerksomhet og politisk. Jeg liker variasjonen og sakene.

Krever "reelle endringer"

– Hvordan angriper du stillingen?

– Jeg kommer først og fremst til å dra rundt og møte medlemmene. Jeg har kun vært i bransjen i ett år, så selv om jeg har ganske god overordnet oversikt, må jeg bruke tid innledningsvis på å gjøre dypdykk i deler av bransjen. Og så må jeg bli kjent med menneskene og selskapene før jeg setter meg en spikra agenda.

Likevel har hun allerede sett seg ut noen klare satsingsområder. Deriblant bærekraftige investeringer og å øke kvinneandelen i venture-bransjen.

– Det har vært mye snakk om dette, lenge før jeg kom inn i bransjen. Nå er det på tide å få konkrete planer for reelle endringer. Så jeg vil nok dykke enda mer inn i hvordan man får gjort noe med det.

– Og så kommer selvsagt dette med opsjonsbeskatning fortsatt til å være viktig. Rikke har jobbet hardt og lenge med dette, og har fått til noen endringer. Men det er forhåpninger om at mer kan gjøres, legger hun til.

Headhuntet

Arvtaker Vold kjenner naturlig nok avtroppende NVCA-sjef Eckhoff Høvding gjennom rollene de to har hatt den seneste tiden. Og veien de to har tatt, som førte til sjefsjobben i NVCA, er ikke ulik.

Før Eckhoff Høvding gikk til interesseorganisasjonen, var hun kommunikasjonssjef i Argentum, hvor Vold jobber nå. Begge har også jobbet i konsulentselskapet Burson-Marsteller (nå BCW).

Vold forteller at hun pratet med Høvding om den nye stillingen i høst, og at hun kort tid etterpå ble kontaktet av byrået Ascender om jobben. Høvding opplyser at hun hadde samtaler med en rekke potensielle kandidater, og at interessen for stillingen var stor - uten at hun vet det nøyaktige antallet søkere.

Etter ytterligere samtaler med flere av styremedlemmene i organisasjonen bestemte Vold seg for å ta jobben.

– Hvorfor er akkurat du best egnet til å ta over denne jobben?

– Som konsulent måtte jeg lytte til kundens behov og gjøre noe med det, på den mest effektive og hensynsfulle måten mulig. Jeg er vant til å ta ordet, og å prate med media.