AI

Hevder Musk opprinnelig støttet OpenAIs profitt-planer

OpenAI-gründerne mener Elon Musks søksmål er selvmotsigende, og hevder han selv tidligere støttet planene om at AI-giganten skal tjene penger.

OpenAI-sjef, Sam Altman, viser til gamle eposter og hevder Elon Musk selv har ønsket at OpenAI skal tjene penger
Publisert Sist oppdatert

Krangelen rundt verdens mest omtalte startup, OpenAI, fortsetter. Forrige uke saksøkte Elon Musk, som opprinnelig var en av gründerne, OpenAI fordi han ikke lenger mener de jobber for menneskehetens beste - blant annet fordi de har gått bort fra non-profit visjonen og knyttet sterke bånd til Microsoft. 

hevder de andre gründerne - Brockman, Sutskever, Schulman, Altman og Zaremba - at Musk selv var med å initiere planene om at OpenAI skulle tjene penger og referer til epost-korrespondanse fra selskapets spede begynnelse.

«Da vi startet OpenAI i slutten av 2015, hadde Greg og Sam opprinnelig planlagt å samle inn 100 millioner dollar,» skriver de, men «Elon sa i en e-post: 'Vi trenger et mye større beløp enn 100 millioner dollar for å unngå å høres håpløse ut... Jeg tror vi bør si at vi starter med et forpliktet finansieringsbeløp på 1 milliard dollar.'»

«I slutten av 2017 bestemte vi og Elon at neste skritt for oppdraget var å skape en profittsøkende enhet. Elon ville være majoritetseier, ha kontroll over styret og å være CEO. Midt i disse diskusjonene holdt han tilbake finansiering,» hevner de andre gründerne i et blogginnlegg på OpenAIs nettsider. 

Open AI har blitt en kommersiell kraftpakke med årlige inntekter på mer enn 2 milliarder dollar og har trukket til seg milliarder av dollar i investeringer fra Microsoft og en rekke VC-fond. Kilder sier til Financial Times at oppstartsbedriftens markedsverdi anslås til omtrent 80 milliarder dollar.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.