Gründer Karl Munthe-Kaas (t.v.) ble intervjuet om formuesskatten på BBC.

Her diskuterer Karl Munthe-Kaas norsk formuesskatt og gründerskap foran 110 millioner seere på BBC

Mener superrike må betale mer skatt.

Publisert

På hjemmebane har Oda-gründer Karl Munthe-Kaas kastet seg inn i debatten om formuesskatten, som en av ytterst få gründere her til lands.

Blant annet mener han det er en misforståelse at denne skatteformen rammer gründerskap. Tvert imot gir formuesskatten en positiv vridning mot startups og vekstselskaper med stort kapitalbehov og lav balanse, uttalte sukessgründeren i et intervju med Shifter i fjor.

Nå raser en stor debatt om samme tema på andre siden av Atlanteren, etter en rapport som viser at de superrike - deriblant Jeff Bezos og Elon Musk - knapt betaler skatt. I den sammenhengen har «den norske modellen» blitt tema.

Denne uken fikk Munthe-Kaas anledning til å fremføre sine synspunkt i et åtte minutter langt intervju på BBC World News - ifølge hans opplysninger foran 110 millioner seere. Tidligere har også Huffington Post intervjuet den norske gründeren om formuesskatten.

– Jeg tror det er klart at samfunnet ikke vil være stabilt i en verden hvor de rike betaler som godt som ingen skatt. Spørsmålet er om det er mulig å omfordele rikdom uten en formuesskatt, sa Munthe-Kaas under seansen på BBC.