kapital

Henter 87 millioner til AI-selskap

Oslo-baserte Iris.ai sikrer nytt millionbeløp fra bulgarsk VC-fond og EU-akselerator.

Anita Schjøll Brede i Iris.ai.
Publisert Sist oppdatert

Silverline Capital er hovedinvestor når Oslo-baserte Iris.ai sikrer 87 milloner norske kroner (tilsvarende 7,64 millioner euro) i en ny finansieringsrunde.

I fjor gav EU selskapet 25 millioner i støtte gjennom EIC Accelerator Fund. 

Samtidig lovte unionen 12 millioner euro i investeringskapital i tillegg til dette, mot at selskapet fant private investorer som matchet dette beløpet. 

I runden har Iris.ai dermed hentet 3,82 millioner euro fra private investorer, som igjen har utløst 3,82 millioner i investeringskapital fra EU. Iris har derfor til gode 8,2 millioner euro som de kan matche neste runde med. 

– Denne investeringen er et bevis på momentumet vi har oppnådd det siste året, sier administrerende direktør og medgründer, Anita Schjøll Abildgaard til EU Startups. 

Abildgaard fortsetter: 

– Siden januar i fjor har vi overhalt vår tilnærming for å ta det beste fra generativ AI og kombinere det med domenekunnskapen og nøyaktigheten til våre egne interne vitenskapelige språkmodeller. 

Iris.ai har utviklet en plattform som ved hjelp av kunstig intelligens kan håndtere store mengder vitenskapelige dokumenter; alt fra patenter til artikler til interne rapporter. 

Shifter omtalte selskapet for første gang i 2016, da de gikk til finalen i Techcrunch Disrupt. 

I et lengre intervju i 2020 åpnet Abildgaard om flere oppturer og nedturer, som kunne veltet selskapet. 

Iris planlegger å bruke de nye midlene til å videreutvikle flaggskipstilbudet, RSpace. 

– Vi er takknemlige for støtten og tilliten vist av våre investorer. Denne finansieringen vil tillate oss å fremme vårt oppdrag om å gjøre all verdens vitenskapelig forskning forståelig – og gjøre at man kan få noe ut av den, avslutter Abildgaard. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.