INSURTECH

Henter 300 millioner kroner til forsikring for «digitale nomader»

Det norsk-gründede selskapet Safetywing prises til 1,7 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Driftssjef Hans Kjellby, daglig leder Sondre Rasch og teknologidirektør Sarah Sandnes i Safetywing.
Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Shifter skrevet om hvordan den danske supergründeren og Byfounders-sjef Eric Lagier forelsket seg i den norske startupen Safetywing på en spasertur i Palo Alto, og endte med å investere flere ganger.

Safetywing er basert i Silicon Valley og leverer abonnement på forsikring for frilansere som jobber internasjonalt, og som ikke er tilknyttet trygdeordninger, samt en løsning for bedrifter som vil forsikre sine ansatte uavhengig av arbeidssted.

Det har blitt langt flere slike såkalte «digitale nomader» under pandemien; det vil si at folk tar med seg jobben dit de vil bo, ikke hjemmet dit de vil jobbe.

Nå har selskapet hentet 300 millioner kroner i frisk kapital, skriver Dagens Næringsliv. Avtalen priser ifølge avisen selskapet til 1,7 milliarder kroner.

Det svenske investeringsselskapet Kinnevik kommer inn som ny storeier, og leder an i kapitalinnhentingen. Kinnvik er også storaksjonær i Oda. En fersk kvartalsrapport fra investeringsselskapet viser at de sto for 177 millioner kroner av totalsummen.

Eksisterende eiere følger også opp sine investeringer, deriblant nevnte Byfounders og Creandum. Disse investerte også nærmere 70 millioner kroner i selskapet i fjor.

Gründer og daglig leder Sondre Rasch opplyser overfor DN at salget av Safetywing-forsikringer til bedrifter har vokst med tigangen på ett år. Totalt er det snakk om 25.000 kunder som aktivt abonnerer på produktene. I fjor omsatte selskapet for 193 millioner kroner.

Rasch forteller også til avisen at Safetywing nå ser på å utvikle en egen digital doktortjeneste.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*