FINANSIERING

Henter 19 millioner kroner for å løse miljøutfordring i en konservativ bransje

Internasjonale investorer og norske tungvektere i byggebransjen satser på startupen Modulize.

Modulize ble etablert av de tre gründerne Lucas Carstens, Olav Ljosland og Håkon Kalbakk.
Modulize ble etablert av de tre gründerne Lucas Carstens, Olav Ljosland og Håkon Kalbakk.
Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Modulize har som ambisjon å gjøre byggenæringen grønnere, raskere og bedre, gjennom programvare som muliggjør en industrialisert tilnærming og prefabrikasjon av elementer.

I fjor gikk selskapet til topps i «NM i pitching», og var året før en av 14 selskaper som nådde opp i den norske debuten til Antler.

LES OGSÅ: Antler-selskap vil løse miljøutfordring i en konservativ bransje

Nå henter Modulize 19 millioner kroner. Investeringsrunden ble ledet an av det internasjonale ventureselskapet Kompas. De øvrige investorene er britiske Pi Labs (som også investerte i Laiout nylig), Møller Eiendom, samt statlige Investinor gjennom Shelterwood. Antler følger også opp.

Fra før er kjente investorer som Luis G. Paulsen, Trond Riiber Knudsen og Morten Grongstad investert i Modulize. Sistnevnte er tidligere toppsjef i AF Gruppen.

Pengene skal brukes på alt fra videreutvikling av produktet, utvidelse av teamet og ekspansjon til flere markeder i Europa, skriver selskapet i en pressemelding.

– Prefabrikasjon har vist seg å være betydelig mer bærekraftig enn tradisjonell plassbygging. Adopsjonen av digital teknologi i sektoren støtter mye større allsidighet i bygningsdesign, en høyere grad av automatisering i produksjonsprosessen og mer effektive operasjoner. Modulize er ekstremt godt posisjonert til å dra nytte av disse trendene, og vi ser frem til selskapets vekst, sier Sebastian Peck, partner i Kompas.

Modulize ble etablert av de tre gründerne Lucas Carstens, Olav Ljosland og Håkon Kalbakk i 2020. Nå har selskapet vokst til 12 ansatte.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS