FINANSIERING

Henter 19 millioner kroner for å løse miljøutfordring i en konservativ bransje

Internasjonale investorer og norske tungvektere i byggebransjen satser på startupen Modulize.

Modulize ble etablert av de tre gründerne Lucas Carstens, Olav Ljosland og Håkon Kalbakk.
Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Modulize har som ambisjon å gjøre byggenæringen grønnere, raskere og bedre, gjennom programvare som muliggjør en industrialisert tilnærming og prefabrikasjon av elementer.

I fjor gikk selskapet til topps i «NM i pitching», og var året før en av 14 selskaper som nådde opp i den norske debuten til Antler.

LES OGSÅ: Antler-selskap vil løse miljøutfordring i en konservativ bransje

Nå henter Modulize 19 millioner kroner. Investeringsrunden ble ledet an av det internasjonale ventureselskapet Kompas. De øvrige investorene er britiske Pi Labs (som også investerte i Laiout nylig), Møller Eiendom, samt statlige Investinor gjennom Shelterwood. Antler følger også opp.

Fra før er kjente investorer som Luis G. Paulsen, Trond Riiber Knudsen og Morten Grongstad investert i Modulize. Sistnevnte er tidligere toppsjef i AF Gruppen.

Pengene skal brukes på alt fra videreutvikling av produktet, utvidelse av teamet og ekspansjon til flere markeder i Europa, skriver selskapet i en pressemelding.

– Prefabrikasjon har vist seg å være betydelig mer bærekraftig enn tradisjonell plassbygging. Adopsjonen av digital teknologi i sektoren støtter mye større allsidighet i bygningsdesign, en høyere grad av automatisering i produksjonsprosessen og mer effektive operasjoner. Modulize er ekstremt godt posisjonert til å dra nytte av disse trendene, og vi ser frem til selskapets vekst, sier Sebastian Peck, partner i Kompas.

Modulize ble etablert av de tre gründerne Lucas Carstens, Olav Ljosland og Håkon Kalbakk i 2020. Nå har selskapet vokst til 12 ansatte.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*