Hege Tollerud går fra Oslo Edtech Cluster til Brighteye Ventures.

Hege Tollerud går til europeisk storfond for læringsteknologi

Brighteye vil styrke seg i Norge og Norden, og henter nå inn den norske edtech-profilen til å hjelpe seg.

Publisert

I forrige uke lukket det europeiske venturefondet første del av sitt andre edtech-fond, denne gangen på 54 millioner dollar. Brighteye er fra før inne i norske Capeesh. Nå får de inn en av de som kjenner norsk læringsteknologi bedre enn de aller, aller fleste - Hege Tollerud fra Oslo Edtech Cluster.

- Brighteye er opptatt av alle som har lovende og gode løsninger for bedre læring. De er veldig interessert i å styrke sin posisjon i Norge og Norden, sier Tollerud.

Edtech-edderkoppen

Hun blir ny "Head of Community" i Brighteye - en jobb som formodentlig bør passe perfekt for den avtroppende edtech-sjefen. Tollerud har vært et nav i et miljø for læringsteknologi som har vokst raskt de siste årene. Hun kjenner også de to partnerne Alex Latsis og Benoits Wirz i Brighteye gjennom jobben i Oslo Edtech Cluster.

- Jeg håper jeg kan hjelpe dem med å få enda bedre oversikt, her og i Skandinavia for øvrig. Jeg kjenner jo dette markedet over gjennomsnittet til nå, og en på laget som forstår språket er en fordel.

Bli mer ambisiøse

- Hva er du mest stolt av å ha fått til i Oslo Edtech Cluster?

- Å bygge opp en god kultur for deling. Det gode samarbeidet vi har fått i gang med økosystemet, både på brukersiden, innen FoU og sentrale premissleverandører i et marked som i stor grad er styrt av det offentlige. Ellers den internasjonale synligheten, der norsk edtech-næring nå er en selvskreven aktør i ulike fora.

- Hva kan vi gjøre i Norge for å ta edtech-sektoren til enda et nytt nivå?

- Bli mer ambisiøse, kanskje, ikke minst utenfor skole. Skole-Norge har mange begrensninger - så vi må tenke utenfor, mener Tollerud.

Kahoot og korona

- Hvordan få enda flere norske investorer til å få øynene opp for norske edtech-startups, ikke bare Kahoot?

- Kahoot har vært veldig viktig for å trekke oppmerksomhet til norsk edtech, kanskje vel så mye internasjonalt, men da våkner jo gjerne også de norske. Korona har nok også hjulpet, hvor ille det enn høres ut. Men digital læring, kommunikasjon og samhandling ble brått aktuelt for alle.

- Skal du selv investere penger i startups, nå når du blir en del av et venturefond?

- Jeg tror jeg skal la investorene ta seg av den biten. I første omgang. Så langt holder jeg meg til å være en liten aksjonær i et mikrobryggeri med pub og butikk på Mysen...