Michael Sundin (til venstre) overtar jobben til Børge Leknes (til venstre) i Hudya.

Han tar over etter Hudya-gründeren: «Kan komme sterkere tilbake»

Michael Sundin er ny toppsjef i det nordiske fintech-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Michael Sundin har tidligere jobbet i Finans Skandic, Point International og Seamless Distribution. Nå tar han over roret i Hudya, som i fjor kjøpte opp Payr - og tidligere i år debuterte på den svenske børsen Nasdaq First North.

Selskapet tilbyr en plattform som skal forenkle kjøp av strøm, forsikring og telefoni, og har de siste snart fire årene blitt ledet av medgründer Børge Leknes.

«Under Leknes' lederskap har Hudya vokst fra null til å bli en "suksessfull business" med aktiviteter i Sverige, Danmark og Norge. Vi er veldig takknemlige for jobben han har gjort», uttaler styreleder Ole Morten Settevik i en børsmelding.

I et brev til Hudyas aksjonærer skriver Sundin at hans kortsiktige agenda vil være å styrke konsernets økonomiske stilling.

Han understreker at det ikke vil bli enkelt med tanke på corona-situasjonen, og forbereder aksjonærene på at det sannsynligvis vil bli endringer i kjøpsatferden hos forbrukerne.

Han er likevel optimistisk:

«Hudyas forretningsmodell, med et digitalisert utvalg av kostnadsbesparende varer, er passende for å opprettholde - kanskje til og med styrke - markedsposisjonen under krisen, med potensial til å komme sterkere tilbake når livet går tilbake til normalen.»

Da Hudya i fjor kjøpte selskapet bak appen Payr, fikk de ikke overta fintech-selskapets konsesjon som betalingsforetak. Finanstilsynet begrunnet avslaget med hjemmel i finansforetaksloven § 6-3 første ledd. Her heter det blant annet at en tillatelse av erverv fordrer at «eierandelen er finansielt betryggende».

Payr ble som en følge av dette tvunget til å stenge betalingstjenesten i sin app. Morten Kvam, kommunikasjonsdirektør i Hudya Group, fortalte i desember at de jobbet for å få betalingsfunksjonen tilbake, men at det var uvisst på hvilken måte.