Nytt om Navn

Han blir ny direktør for Sintef Digital

Trond Runar Hagen trer inn i stillingen som konserndirektør og leder. 

Trond Runar Hagen (47) skal lede Sintef Digital som blant annet rommer et av Norges fremste forskningsmiljøer innen kunstig intelligens.
Publisert

–Vi er veldig glade for at Trond Runar har takket ja til denne rollen. Den lange fartstiden gjør ham også godt kvalifisert til å lede Digital i en tid der tung ekspertise innen blant annet kunstig intelligens, sensorer og mikrobrikker og cybersikkerhet blir enda mer ettertraktet, sier konsernsjef Alexandra Bech Gjørv om ansettelsen av Trond Runar Hagen som direktør og leder for Sintef Digital. 

Han blir dermed sjef for rundt 470 ansatte. 

Hagen er imidlertid ingen fersking ved forskningsinstituttet og har hatt ulike roller ved kontoret siden 2001. 

I perioden 2021 til 2023 var han digitaliseringsdirektør. Han har også vært forskningsleder for forskningsgruppen ved navn Heterogene beregninger.

Hagen har blant annet ledet et av Norges fremste forskningsmiljøer på Ai, noe Bech Gjørv trekker frem som en svært viktig ekspertise.

–Jeg er veldig trygg på at Sintef har inngått avtale med den beste kandidaten ut fra behovene slik jeg vurderer dem for Sintef Digital fremover, sier Bech Gjørv. 

–Jeg synes dette har vært en veldig spennende periode med mye nytt å sette seg inn i og nye folk å bli kjent med. Samtidig er det veldig fint at jeg kan bygge på mine mange års erfaring i Sintef, sier Hagen. 

–Digitaliseringen av samfunnet skjer i et høyt tempo, og vi i Sintef sitter med kompetanse i verdensklasse. Jeg ser frem til å ta fatt på instituttets strategiprosess som skal ha søkelys på v[r rolle i en verden med raske endringer, sier Hagen. 

Som konstituert leder for instituttet har han allerede fått tre måneders erfaring i rollen, og innrømmer at han er veldig glad for at valget til slutt falt på ham.

–Vi skal bygge et sterkt institutt som også i fremtiden skal være en ettertraktet samarbeidspartner, sier den påtroppende konserndirektøren som vil takke sin forgjenger Morten Dalsmo for å ha satt sammen et godt lederteam som Hagen får gleden av å lede i tiden fremover.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.