Styreleder Stein Erik Hagen er styreleder i Orkla. Her i forbindelse med at Peter A. Ruzicka slutter som Orkla-sjef. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hagen hiver seg på hjemleveringstrenden

Flere norske selskaper tar opp kampen med Amazon og satser på rask hjemlevering. Stein Erik Hagen går sammen med Varner-familien og kjøper seg inn i Porterbuddy.

Publisert Sist oppdatert

Effektiv hjemlevering blir mer og mer avgjørende i norsk retail-bransje. Det siste året har flere norske selskaper gått inn last-mile-levering.

Nå har Stein Erik Hagen og selskapet Canica sammen med Varnerfamilien og Farmasiet.no (tidligere Komplett Apotek) kjøpt seg inn i det norske hjemleverings-selskapet Porterbuddy. De går inn med 40 millioner kroner. Det indikerer en verdsettelse av selskapet på 100–120 millioner kroner, melder DN.

Fra før er det tungvekterne Posten/Bring, PostNord og Schibsteds Helt hjem som dominerer markedet med sine landsdekkende nettverk, og som vil sloss med Amazon om å beholde det norske markedet.

Gründerne i Porterbuddy forteller til DN at de nå håper på å ta en lederposisjon på hjemleveringen de retter seg mot, i tettbygde strøk i og rundt storbyer.

– Det er viktig at lokale aktører kan svare på konkurransen fra utenlandske selskaper, sier Henrik Gerner-Mathisen til DN.

Når Canica, Varner og Farmasiet.no kommer inn på eiersiden, tilføres Porterbuddy også store pakkevolumer fra deres nettbutikker.

– For oss i Canica er det spennende at tre store grupperinger går sammen som ett lag både kommersielt og finansielt inn i «last mile»-løsningen som Porterbuddy tilbyr. Det betyr at Canica og våre retail-operasjoner får læring og en posisjon innenfor hjemlevering, sier Kjetil Wisløff som er COO i Canica til DN.

Varner er Norges største kleskonsern med kjeder soP Cubus, Dressmann og BikBok. Canica eier kjeder som Jernia og Kremmerhuset og har de siste årene bygget opp en netthandelsportefølje under paraplyen til heleide Komplett.

Tidligere i år inngikk imidlertid Canica partnerskap med oppkjøpsfondet Verdane som fikk deleierskap i nettbutikker som Farmasiet (tidligere Komplett apotek) og bildeler.no.