Hadean Ventures overoppfyller målet for Hadean Capital II-fondet

Fondet slår målet om 125 millioner euro. Ingrid Teigland Akay sier de er «svært fornøyde med å kunngjøre denne vellykkede innsamlingen av midler i en utfordrende økonomisk periode». 

Hadean Ventures: Fra venstre: Dr. Siro Perez, Dr. Ingrid Teigland Akay, Dr. Walter Stockinger. Foto: Hadean Ventures
Publisert

Hadean Ventures har kunngjort at deres Hadean Capital II-fond har lukket med en kapital på 144 millioner euro, noe som er betydelig over målet på 125 millioner euro. Dette fører den totale forpliktede kapitalen for Hadean Ventures' to fond til omtrent 230 millioner euro. 

Fondet, som ble lansert i september 2021, fokuserer på investeringer i oppstartsselskaper innen life science-sektoren over hele Europa, med spesielt fokus på Norden og tysktalende land. Selskapene de har investert i så langt inkluderer Alex Therapeutics, Arthex Biotech, Complement Therapeutics, Emergence Therapeutics, Ribbon Biolabs og TargED. En av deres porteføljeselskaper, Emergence Therapeutics, ble allerede solgt til Eli Lilly i 2023, og dette salget oversteg forventningene.

Managing partner Ingrid Teigland Akay kommenterer: 

– Vi er svært fornøyde med å kunngjøre denne vellykkede innsamlingen av midler i en utfordrende økonomisk periode, og den overgår betydelig målet vårt. Vi takker våre eksisterende og nye investorer for tilliten de har vist til vårt team og strategi, og vi ser frem til å samarbeide med oppstartsselskaper som utvikler revolusjonerende medisinske løsninger.

Managing Partner Walter Stockinger legger til: 

– Med det nye fondet er vi i en utmerket posisjon til å utnytte det enorme potensialet vi ser i det europeiske life science-økosystemet. Vi bygger videre på vår vellykkede strategi for Hadean Capital I, der vi investerer i oppstartsselskaper i ulike utviklingsfaser og innenfor ulike modaliteter og indikasjoner.

Flere nøkkelinvestorer i Hadean Capital II uttrykte også sin støtte og entusiasme for fondet og dets investeringsstrategi.

Dette er en bemerkelsesverdig prestasjon for Hadean Ventures, og det understreker den økende interessen for investeringer innen life science-sektoren i Europa.

Denne saken er blitt laget med hjelp fra ChatGPT og desket av Shifter-redaksjonen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.