Nettverk

Gründer­plattformen HER skal samarbeide med Microsoft

Målet er inspirere flere kvinner til å starte noe eget, uansett om det skal være hobby eller bedrift.

Fra venstre: Katarina Halkinrud, Thale Mjavatn (Microsoft) Donna Kastrati og Iselin Larsen (HER)
Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at et kollektiv av kvinnelige investorer og entreprenører, anført av Donna Kastrati og Iman Meskini, skal lansere en helt ny plattform for gründere med mangfold og kvinner i fokus.

Plattformen har fått navnet HER, som står for «Hun Etablerer Ressursprogram», og har som mål å senke terskelen og gjøre det enklere for kvinner som ønsker å starte for seg selv.

Plattformen HER skal oppmuntre flere kvinner til å ta del i næringslivet, og gjennom ressursprogrammet får brukeren kunnskap om og tilgang til nyttig og nødvendig verktøy for gründere.

HER skal inspirere flere kvinner til å starte noe eget, uansett om det skal være hobby eller bedrift.

Karin Sørby, partnerdirektør hos Microsoft er veldig fornøyd med å ha fått til samarbeid mer HER:

– Vi i Microsoft er stolte av å være en del av HER, et innovativt og inkluderende initiativ som vil styrke kvinner i næringslivet. Vi tror på kraften i teknologi til å skape positive endringer i verden, og vi gleder oss til å dele vår kunnskap og erfaring med HER-brukerne gjennom workshops, mentorprogrammer og tilgang til våre skytjenester. Vi håper at vårt samarbeid vil inspirere flere kvinner til å realisere sine ideer og drømmer.

Donna Kastrati er overbevist om at samarbeidet med Microsoft vil være til stor nytte for alle som blir en del av HER og gleder seg til fortsettelsen.

– Dette samarbeidet vil tilby en enorm kompetanseheving for våre medlemmer, slik at flere kvinnelige gründere kan begynne å leke med teknologi og implementere dette i sine bedrifter, for større vekst og skalering. Tech-selskaper hos HER kan få egne workshops med Microsoft, for å utvikle sine produkter. HER får en mentor fra Microsoft samt fri tilgang på Azure Cloud, slik at vi kan lagre dataen fra plattformen vår der og vi skal lage TECH-eventer sammen, forteller hun engasjert.

– Jeg har aldri sett for meg at jeg skulle være en del av tech-industrien, vårt samarbeid har virkelig åpnet opp for flere muligheter og jeg tror mange av kvinnene i HER også vil kunne dra stor nytte av å delta i våre workshops med Microsoft. Teknologi er overalt rundt oss, og jeg tror vi kan vokse og skalere selskapene våre på en helt annen måte ved å ta det mer i bruk, sier Donna Kastrati om Microsoft-samarbeidet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.