Podkast: Folk som fikser verden

Gründerne som måler miljøeffekten din: Alle hverdagsvalg må være et klimavalg

Hver gang du tar et valg i hverdagen, skal du få informasjon om hvilket klimafotavtrykk valget ditt setter. Det er målet til gründerne i Ducky.

Silje Strøm Solberg i Ducky.

– Vi kjente på en klimafrustrasjon, sier gründer Silje Strøm Solberg i den seneste episoden av podkasten Folk som fikser verden. Hun forteller at de startet Ducky i 2014 etter god tilbakemelding fra en konkurranse hos startuplaben Digs i Trondheim. Utgangspunktet var at de kjente på et behov for å forstå sitt eget klimafotavtrykk og hva de som individer kunne gjøre. Og de trodde flere hadde det på samme måte.

Hvert eneste år slipper Ola og Kari Nordmann ut over tolv tonn CO2 hver. For å nå klimamålene våre må hver av oss i løpet av de neste sju-åtte årene redusere forbruket vårt til tre tonn per år. Da trenger vi hjelp til å skjønne hva vi kan endre og kutte.

To tredeler av utslippene i verden stammer fra valg vi som enkeltmennesker tar når vi for eksempel reiser til og fra jobb, kjøper mat og strøm, forteller Silje.

Ducky utvikler nå integrasjoner med blant annet banker og strømløverandører sånn at du kan få oversikt over klimaavtrykket ditt på samme måte som over pengebruken din. Slik dultes vi til å ta det valget som er best for klimaet.

– Klimabevisst forbruk skal bli det vanlige og enkle, sier Silje Strøm Solberg. Hør hvordan i podkasten Folk som fikser verden.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*