FINANSIERING

Gründerbrødre henter 120 millioner kroner til å skalere programvare som er åpen for alle

– Har laget et produkt som utviklere elsker, mener investor.

Brødrene Ivar og Egil Østhus bygger selskap sammen.
Publisert Sist oppdatert

I fjor høst skrev Shifter om brødrene Ivar Conradi og Egil Østhus, som hoppet fra gode jobber i Finn.no og Visma for å gjøre selskap av eget hobbyprosjekt.

Kort fortalt bygger selskapet, som fikk navnet Unleash, programvare som gjør det enkelt å teste annen programvare under utvikling. Mesteparten av koden gir de bort gratis, såkalt «open source».

Duoen fikk tidlig store kunder, som Lenovo og Cognite. Investorer hoppet også på, deriblant irske Frontline Ventures og britiske First Minute, i en runde på 25 millioner kroner som priset selskapet til 85 millioner kroner.

Siden den gang har kundebasen tredoblet seg, og inkluderer nå selskaper som Medidata Solutions, CreditOne Bank, Yousician, Superside, og Zain Telecom.

Antall nedlastninger av den åpne kildekoden økte med over 500 prosent i fjor, til mer enn 12 millioner.

Nå har gründerbrødrene i Unleash gjort en ny emisjon, denne gangen på 14 millioner dollar, tilsvarende 120 millioner kroner. Partene vil ikke kommentere prisingen.

LES OGSÅ: Investorene elsket at gründerbrødrene ga bort mye av produktet gratis

Hovedinvestor i runden er amerikanske Spark Capital, som også er inne i den norske hardware-suksessen Remarkable. Spark-partner Natalie Sandman trer inn i styret.

– Egil, Ivar og Unleash-nettverket har laget et produkt som utviklere elsker, og jeg er begeistret over å jobbe med teamet deres for å fortsette å skalere produktet for å nå så mange utviklere som mulig, sier hun.

Eksisterende investorer skyter også inn frisk kapital. Noen norske investorer har også sluppet inn: Alliance Venture og Arkwright X.

Kapitalinnsprøytningen skal blant annet brukes på å ekspandere både i USA og Europa, samt på produktutvikling og markedsføring.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*