Lars Syse Christiansen går av, og Cecilie Weltz går på som finansdirektør i Otovo.

Gründer forlater Otovo: Nå starter han nytt selskap

- Når man får en idé som man vil forfølge, og man får sjansen, er det naturlig å gjøre det, sier Lars Syse Christiansen.

Publisert Sist oppdatert

Han startet Otovo sammen med Andreas Thorsheim, Simen Fure Jørgensen og Andreas Bentzen i januar 2016. Søndag kveld kom meldingen om at han nå gir seg i det fremgangsrike tech-selskapet.

- Dette handler ikke om at det er på tide å forlate Otovo, men at muligheten er til stede for å starte det nye prosjektet, sier den avtroppende finansirektøren.

Foreløpig holder han kortene tett til brystet, men han har gått og kvernet på ideen en stund.

- Vi var en gjeng med gründere som startet Otovo. Når man får en idé som man vil forfølge, og man får sjansen, er det naturlig å gjøre det, sier Syse Christiansen.

Forferdelig å slutte

- Hvordan blir det å forlate noe du har vært med å bygge opp?

- Forferdelig, og jeg kommer til å savne Otovo-gjengen på daglig basis, så det blir veldig vanskelig å slutte. Men jeg håper vi etter hvert får bygget et team som er like bra i dette nye selskapet.

- Så driven etter å starte noe nytt ble for sterk?

- Ja, når man har vært med på starte noe før, og vet hvordan det skal gjøres, og samtidig får med seg investorer som er bra for akkurat dette caset, da blir det den riktige tingen å gjøre – ja, selv om det er vanskelig.

Et sunnhetstegn

Syse Christiansen mener det er et sunnhetstegn at selskaper som Otovo fostrer nye gründere.

- Det er et tegn på en startup-scene som modnes. Det at flere selskaper spinner ut av de eksisterende, litt mer modne oppstartsselskapene, sier Syse Christiansen.

- Blir det samme bransje, dette nye?

- Nei, det blir ikke samme bransje. Men det blir et teknologicase. Vi har samlet en veldig kul gjeng, med et team som reflekterer hva vi skal gjøre.

"Utrolig viktig for Otovo"

Administrerende direktør Andreas Torsheim sier han gjerne skulle beholdt mannen som har vært hans gründerkollega gjennom flere år.

- Lars er selvskreven i enhver ledergruppe, og har vært utrolig viktig for Otovo. Han har hatt en bred finansdirektør-rolle, og har tatt på seg mye større ansvar enn andre i en slik rolle gjør. Han har vært avgjørende, men samtidig er det første gang i historien at vi er robuste og solide nok til at vi kan tåle å miste ham. Nå har vi gode nok folk og rutiner til å klare det.

Hun tar over

Cecilie Weltz tar over jobben som finansdirektør i selskapet. Siviløkonomen kom fra Verdane tidligere i år, og har også bakgrunn fra Swedbank.

- Hun har en perfekt bakgrunn for det vi skal gjøre nå fremover. Cecilie er veldig smart og arbeidsom, og hennes finanserfaring vil komme til nytte både i funding og resultatforbedring nå fremover, sier administrerende direktør Andreas Torsheim.

Lars Syse Christiansen kutter heller ikke båndene helt til Otovo. Han fortsetter i rollen som styreformann for selskapet bak Otovos nye leasing-tjeneste Solar Saver , European Distributed Energy Assets