Mentor

Gründer får tre millioner til å løfte frem flere som Patrick Kitolano

Teckgründeren fikk mentor gjennom Unity Spark. Nå skal flere få samme hjelp. 

Hjelper gründere: Francine Mbanzo Jensen gründet Unity Spark i 2017. Patrick Kitolano i Kitos Light lager benker med solcelledrevet lademuligheter.
Publisert

Francine Mbanza Jensen er gründer og daglig leder i den frivillige organisasjonen Unity Spark, som kobler mentorer og gründere med flerkulturell bakgrunn. 

Hun har også skrevet masteroppgave om flerkulturelle gründere. 

Til nå har hun drevet organisasjonen på fritiden, men nå får organisasjonen tre millioner over tre år - og hun kan jobbe der på fulltid.  

Organisasjonen får 2,5 millioner kroner fra Agenda Vestlandet. Tidligere har de fått 500.000 fra Bergen kommune og 100.000 fra Vestland fylkeskommune. 

– Det var herlige nyheter, endelig kan jeg jobbe med prosjektene mine 100 prosent, sier Jensen til Bergens Tidende

Jensen kom alene til Norge som flyktning fra Burundi for 17 år siden. Hun vet hvordan det er å være ny og uten nettverk. 

– Vi ønsker å inspirere, motivere og støtte ambisiøse personer med å starte og utvikle egne bedrifter, bli økonomisk selvstendige, utvide forretningsnettverk og øke muligheten for å lykkes i et flerkulturelt Norge, sier Jensen. 

Gründer Patrick Kitolano er en av dem som har fått hjelp av gründerprogrammet. 

Han var én av fire brødre som flyktet til Norge - tre ble fotballproffer og én ble techgründer. 

Styreleder Tom Georg Olsen i Unity Spark er mentor for Kitolano. De tar gjerne håndbak når de møtes. 

– Da jeg fikk Tom Georg som mentor ble jeg skikkelig glad og takknemlig. Jeg befant meg i bransjen, men jeg kan ikke spillereglene. Og jeg manglet et riktig nettverk rundt meg, fortalte Kitolano til Shifter.  

 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.