saas

Globale oppkjøpsfond støvsuger det norske SaaS-landskapet

Tredje SaaS-oppkjøp på åtte dager. Styrene anbefaler bud godt under nivåene fra børsnoteringene i 2021.

Styreleder Gunnar Evensen i EcoOnline og administrerende direktør Göran Lindö i EcoOnline
Publisert

Ecoonline tilbyr programvare for en sikker arbeidsplass via en SaaS-modell. Tilbudet fra det globale oppkjøpsfondet Apax Funds er på 68 prosent over børsprisen 1. juni.

Med børskollapsen for mange tech-selskaper, er det mange som har spurt seg når oppkjøpsfondene vil komme på banen og snappe opp lovende SaaS-selskaper til en billig penge.

Ved inngangen til mai pekte for eksempel investor Thomas Falck i Shifter på at han så flere muligheter blant SaaS-selskapene på børsen.

Det var det nok flere som gjorde. De siste åtte dagene har tre av selskapene mottatt bud som styrene har anbefalt at aksjonærene bør godta.

Tre bud under børsnotering

Det begynte med PE-fondet Thoma Bravos bud på Mercell. Tilbudet er 110 prosent over siste sluttkurs. Deretter kom EG Norges bud på Ørn Software 40 prosent over siste sluttkurs, før altså Ecoonline forsøkes kjøpes av børs for 68,5 prosent over.

Budene høres lukrative ut og styrene er positive. Men det er altså ikke mer enn 10,5 måneder siden Mercell ble børsnotert til rundt 50 prosent høyere verdi enn budet fra Thoma Bravo. Også budet på Ørn Software var rundt 50 prosent lavere enn kursen for ett år siden.

Med 22,75 kroner per aksje er budet fra Apax Funds faktisk høyere enn hva Ecoonline kunne kjøpes for i fjor sommer og omtrent som ved børsnotering i mars 2021.

SaaS-tallene som fristet frem kjøpere

I sammenheng med budet har Ecoonline lagt frem ferske tall på omsetningen. Ved utgangen av april var gjentakende årlige inntekter (ARR) på 447 millioner kroner. Det betyr at prisen per ARR ligger på 8,2. Total ARR-vekst det siste året er 29 prosent. Den organiske veksten ligger på 20 prosent og net retention rate (NRR), som sier hva omsetningen hadde økt med uten nye kunder, var 108 prosent.

Ecoonline med planlagt oppkjøp av britisk SaaS-mygg

I rapporten heter det at Ecoonline er i ferd med å kjøpe opp et annet britisk SaaS-selskap som tilbyr digitale verktøy for arbeidssikring. Oppkjøpet skal gjennomføres i midten av juni.

Selskapet som ikke omtales med navn, hadde ARR på 3,1 millioner britiske pund og vokser ARR med 28 prosent per år. NRR siste tre år ligger på 110 prosent. Ecoonline oppgir at de har verdsatt dette selskapet til 24 millioner britiske pund, eller rundt 284 millioner norske kroner med dagens valutakurs.

Oppgjøret skal skje med 22 millioner i cash og 2 millioner reinvestert av nøkkelpersonell fra selskapet, som er vanlig ved såkalte «management buyouts» hvor sentrale aktører blir med videre som deleiere.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*