AI

FT: Singapores pensjonsfond vil investere i OpenAI

Temasek Holdings skal være interessert i å sette landets sparepenger i kunstig intelligens.

Singapore vil sette sparepengene i AI
Publisert

Temasek Holdings fra Singapore fører samtaler om å investere i OpenAI, noe som vil være første gang en statlig aktør finansierer skaperen av ChatGPT. 

Det melder Financial Times

Temasek nevnes ofte i samme åndedrag som det norske Oljefondet eller andre såkalte «sovereign wealth funds», men en forskjell er at Oljefondet ikke har mandat til investere i unoterte aksjer og derfor må vente til børsnotering for å kunne bli eier i mange tech-selskaper.

Seniore ledere hos Temasek, en av verdens største og mest aktive investorer, har møtt OpenAIs administrerende direktør Sam Altman flere ganger de siste månedene. 

Samtalene, som opprinnelig fokuserte på Altmans venturekapitalfond Hydrazine Capital, har nå inkludert investeringer direkte i OpenAI. 

Selv om diskusjonene er i en tidlig fase, understreker de Temaseks interesse for AI-teknologi, et område de allerede har investert mye i.

OpenAI, som har Microsoft som sin største investor med 13 milliarder dollar, har opplevd ekstrem vekst siden lanseringen av ChatGPT, til tross for å være tapsbringende på grunn av høye utviklingskostnader. 

Forhandlingene kommer mens Altman søker finansiering for ambisiøse planer om å starte en halvledervirksomhet for å redusere avhengigheten av Nvidia-prosessorer. Temasek, som har en portefølje på 287 milliarder dollar, ser på AI som et nøkkelinvesteringsområde.

Notisen er laget med hjelp av ChatGPT og redigert av Shifters redaksjon.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.