Andreas Thorsheim i Otovo.

Franske solgründere selger seg ut av Otovo: Casher inn 100 millioner

Det har vært noen diskusjoner om hvordan man skal løse oppgaver, ifølge Otovo-sjef Andreas Thorsheim.

Publisert

Otovo ga 36 millioner kroner for den franske solstartupen In Sun We Trust i 2019. Oppgjøret skjedde ved at de gründerne fikk 80 prosent av betalingen i Otovo-aksjer, 10 prosent i kontanter med en gang, og det resterende beløpet etter et halvt år.

Etter transaksjonen ble Otovo priset til 624 millioner kroner.

– Vi tar sikte på å bli den foretrukne solforhandler i Europa. Ved å samle krefter, akselererer vi den reisen, skrev Otovos administrerende direktør Andreas Thorsheim i et blogginnlegg den gangen.

Fortjent

Nå selger altså de franske gründerne Nicolas Boudereau og David Callegari seg ut. Etter det Shifter erfarer sitter de igjen med rundt 50 millioner hver etter salget.

– Nå slutter de etter å ha bygget opp et selskap i nesten sju år. De solgte en del aksjer ved børsnoteringen og en del mer nå. Det er jo fortjent å få løs penger når man har laget et bra selskap. Det blir vel noen fete leiligheter i Paris nå, sier Otovo-gründer Andreas Thorsheim.

Svensker kjøper

Det er en av de eksisterende eierne til Otovo som plukker opp aksjene. Det svenske storkonsernet Axel Johnson sitter nå på 21 prosent.

– Hvorfor er det eventuelt utfordrende å ha for mange gründere i et selskap?

– Det er bare fint å ha mange som har gründerholdning. Det er heldigvis utbredt i teamene hos oss. Med franskmennene har det jo klart vært noen diskusjoner om hvordan man skal løse oppgaver - Otovo-måten eller den andre - men min opplevelse er at vi har funnet ut av ting på en god måte.

Andreas Thorsheim har for øvrig fortsatt god tro på at Otovo kan gjøre det stort i Frankrike.

– Det franske markedet er en uslipt juvel.