LÅN

Første lån fra Folkeinvests nye plattform 

Snåsavann sikrer millionlån. 

I gang: Daglig leder Tonje Wehn i Folkeinvest Formidling og Øyvind Fries, administrerende direktør i morselskapet Folkeinvest AS.
Publisert

Vannprodusenten er først ut med lån fra Folkeinvests nye plattform.

Snåsavann AS har fått inn 2,3 millioner kroner i et likviditetslån gjennom Folkeinvest Formidling, melder selskapet i en pressemelding.

Lånet har en rente på 13,5 prosent og er sikret gjennom kausjon. Midlene skal brukes til å fylle opp varelageret, kjøpe varer og sikre likviditet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi er selvsagt glade på Snåsavanns vegne, men vi er også veldig fornøyde med å være i gang med Folkeinvest Formidling, sier daglig leder i Folkeinvest Formidling AS, Tonje Wehn, i pressemeldingen.

Ifølge Wehn er målet å fylle et tomrom mellom banklån og tradisjonelle folkefinansieringslån.

Folkeinvest har etablert seg som en utfordrer i kapitalmarkedet for tidligfasebedrifter og er i dag et digitalt meglerhus i Norden for selskaper som søker egenkapitalsummer under 30 millioner kroner.

Shifter skrev høsten 2023 at selskapet hadde passert milliarden

– Mange selskaper søker egenkapital, men for andre kan ulike låneprodukter være et bedre alternativer, for eksempel fordi man slipper en permanent utvanning på eiersiden selv om kapitalbehovet er midlertidig. Med Folkeinvest Formidling får vi lån som et nytt verktøy i verktøykassa vår, til glede for SMB-selskaper med kapitalbehov og for investorene på Folkeinvest-plattformen, sier Øyvind Fries, administrerende direktør i morselskapet Folkeinvest AS.

Ny virksomhet

I fjor kjøpte Folkeinvest SpareBank 1 SR-Bank ASAs låneformidlingsplattform, Monio AS, og Sparebank 1 SR-Bank ble med videre som strategisk eier i Folkeinvest etter transaksjon.

Dette er utgangspunktet for Folkeinvest Formidling, som nå er lansert etter et halvt år med utviklingsarbeid og forberedelser. Folkeinvest Formidling AS er et datterselskap av Folkeinvest AS.

Saken er skrevet med bruk av AI-verktøy og kvalitetssikret av Shifters redaksjon.