logistikk

Først investerte Trond Riiber Knudsen, nå går VC-fondet til en logistikkjempe inn i Antler-selskapet

Speiz vil bli Airbnb for lager, og henter millioner til å ekspandere videre i Europa.

Publisert

Proptech-selskapet har utviklet en markedsplass for matching av utleiere med leietagere av lager. Prosjektet ble startet da gründerne Paulius Kvedaras og Sondre Magnussen var en del av Antler-programmet. I tillegg til Antler hentet de den gangen kapital fra StartupLab og engleinvestor Trond Riiber Knudsen.

Det ganske ferske VC-fondet F-Log Ventures til logistikkselskapet Fiege går nå inn på eiersiden i Speiz, melder selskapet. Mens F-Log leder an i runden, investerer også litauiske Iron Wolf Capital og Angel Fund.

– Den eksisterende prosessen med å finne og leie lagerplass har vært svært lite digital. Det er nesten umulig å forestille seg at denne bransjen kan fortsette på denne måten uten innovasjon, sier investor Tanja Rosendahl i F-Log Ventures, som mener at løsningen fra Speiz vil være en «game changer» for både utleiere og leietagere.

Selskapet har tidligere blitt beskrevet som et «Airbnb for lager». Markedsplassen skal ifølge selskapet være både billigere og raskere enn de eksisterende løsningene, og automatiserer vekk mye av det manuelle arbeidet som foregår i slike prosesser. Det bidrar også til mer transparens.

Speiz har data for over en million lager-plasser i syv ulike land – blant andre Storbritannia, Tyskland og Sverige. Blant kundene er Bolt og Elecnor – der sparkesykkelselskapet har funnet lagerplass for sine kjøretøyer via tjenesten.

Speiz opplyser at pengene fra investeringen vil bli brukt til videre produktutvikling og vekst. Målet er å få Europas største database for lager.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!