offentlig støtte

Forskere med startupambisjoner sikrer millionstøtte til utvikling av kreftdiagnostikk

Proviz, et team for MR-avbildning og analyse ved NTNU, har nylig mottatt to millionbeløp til sitt arbeid med å forbedre diagnostikk av prostatakreft.

Tech leads Mohammed Sunoqrot og Gabriel Nketiah med forskningsleder Tone Bathen.
Publisert

Teamet har sikret seg 1,5 millioner kroner fra Digital Life Norways Innovation Roadmap-prosjekt for å utvikle sin regulatoriske og kliniske strategi. I tillegg har de vunnet NTNU Discovery hovedprosjektpris på 1 million kroner for å støtte opp om utviklingen.

Proviz utvikler AI-basert programvare for mer nøyaktig identifisering av prostatakreft i MR-bilder. Målet er å redusere tid og kostnader ved diagnose, samt øke behandlingskvaliteten. 

Prosjektet ledes av forsker Gabriel Nketiah, postdoktor Mohammed Sunoqrot og professor Tone Bathen.

Teamet planlegger nå kliniske studier for å demonstrere teknologiens nytte i praksis, med sikte på å etablere et eget selskap innen et år. 

De samarbeider tett med NTNU Teknologioverføring, St. Olavs Hospital og internasjonale partnere.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Følg med oss videre mens vi innoverer med AI-basert programvare for mer presis prostatakreftdiagnostikk via MRA. Nå strekker vi oss mot kommersialisering sammen med teamet og partnerne våre, sier Mohammed Sunoqrot i en kommentar på Linkedin.

Proviz var også valgt ut til å delta i Nordic Innovation House REACH inkubatorprogram, hvor de nylig besøkte Silicon Valley for inspirasjon fra amerikanske investorer og gründere.

Les mer om det i Shifter her.