kapital

Fondet er investor i Cognite og Nansen- nå har de hentet 7 friske milliarder til europeiske startups

Accel har lukket fond på 650 millioner dollar rettet mot Europa. 

Investor Harry Nelis i Accel.
Publisert

Tidligfaseinvesteringer fortsetter å dominere det europeiske oppstartsmarkedet, og på tirsdag kunngjorde en av de største aktørene i regionen et nytt fond for å styrke denne trenden. 

Accel har samlet inn 650 millioner dollar, tilsvarende syv milliarder kroner, for å støtte oppstartsbedrifter fra seed- til Series A-runder over hele Storbritannia, det europeiske kontinentet og Israel. 

Det melder Techcrunch

Fondet er det åttende av sitt slag for Accel siden de først etablerte seg i London i 2000.

Accel har investert i mer enn 200 oppstartsbedrifter i regionen til dags dato, noe som gjør dem til en av de mest aktive venturekapitalistene i markedet.

I Norge er Accel investert i Akers Cognite, og VCen har også investert i kryptoselskapet Nansen med den norske gründeren Alexander Svanevik.

Vanskelig skalering

En vanlig klage i Europa er at selv om regionen produserer eksepsjonelle talenter og ideer, sliter selskaper med å skalere. Det har imidlertid vært flere unntak opp gjennom årene, og en del av Accels tiltrekningskraft som investor kommer fra at de har støttet flere av dem. Dette inkluderer noen av de mest suksessrike oppstartsbedriftene som har kommet ut av Europa, som Supercell og Spotify.

I årene siden disse investeringene har Accel satset på at veksten av oppstartsbedrifter i Europa er sterk nok til å øke potten med penger de samler inn for å støtte dem. Det er bemerkelsesverdig at de $650 millioner som ble annonsert på tirsdag, er samme størrelse som selskapets tidligfasefond i USA (annonsert desember 2023). Gitt at USA er et betydelig større marked når det gjelder total venturekapital og antall oppstartsbedrifter, viser dette Accels tillit til hva som skjer her.

– Den europeiske teknologiscenen har virkelig modnet, sier Harry Nelis, en mangeårig partner hos Accel i London, til Techcrunch. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.