folkefinansiering

Folket satser på Bergen Carbon Solutions-gründerens nye batteri-startup

Znl Energy hentet 16,8 millioner etter å ha utvidet runden på Dealflow.

Investor Markus Andreas Olsen (t.v.) var foreløpig toppsjef, frem til Benjamin Ferstad kom inn som CEO. Jan Børge Sagmo er medgründer og strategi- og markedssjef i ZNL Energy.
Publisert Sist oppdatert

Znl Energy skal kommersialisere forskning på batteriteknologi som har potensial til å redusere behovet for mineralene som tradisjonelle batterier vil bruke svært mye av fremover.

Selskapet har søkt patent på en brannsikker sink-ion battericelle for stasjonær energilagring, og sitter også på teknologi for en separatorkomponent for litium-ion battericeller som skal redusere brannfare og øke levetiden. Znl har eksklusiv tilgang til kommersialisering i Europa og Nord-Amerika for den siste teknologien.

Gründer i Bergen Carbon Solutions, Jan-Børge Sagmo, gikk inn i selskapet i fjor som medeier og strategi- og markedssjef.

Selskapet planlegger et norsk pilotanlegg, og har ifølge prospektet planer om en EBITDA (resultat før renter, skatt og av- og nedskrivninger) på 76 millioner kroner i 2026.

I en finansieringsrunde på Dealflow hentet selskapet 16,8 millioner kroner til en pris på 60 millioner kroner før penger.

Pengene skal gå til planlegging av pilotanlegget og verifisering av teknologien hos tredjeparter.

Planen er å gjennomføre en større runde på 70 til 120 millioner kroner i neste omgang, gjerne mot en stor industriell aktør.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!