Fintech-startup med PSD2-lisens: Vil kapre SMB-markedet

– Dette er en viktig milepæl for oss, sier CEO i ZTL.

Publisert Sist oppdatert

Fintech-startupen ZTL Payment Solution har fått konsesjon fra Finanstilsynet. Lisensen ble godkjent i starten av april. I tillegg fikk selskapet PSD2-lisenser for betalingsinitiering og kontoinformasjon.

ZTL er det tredje selskapet som får disse tillatelsene i Norge, etter Vipps og Neonomics, og det første selskapet som ikke drev et betalingsforetak fra før.

– Dette er en viktig milepæl for oss, og en erkjennelse av at vi har teknologien og organisasjonen på plass for å begynne å utfordre forretningsmodellene og transaksjonsinfrastrukturen i europeisk bankvirksomhet, sier Andreas Bjerke, CEO i ZTL.

Umiddelbar tilgang

Selskapet ble startet av Bjerke sammen med Stein Gulbrandsen i 2018. Begge har lang fartstid fra bankindustrien. Selskapet har også et tett samarbeid med oppstartsfabrikken NEW i Bergen.

Gjennom smartteknologi og med globalt tilkoblede banker skal ZTL fremover tilby mer kostnadseffektive og sømløse betalingstjenester.

– Vår tjeneste åpner for at nye betalingstjenester skal utvikles også med vekt på små og mellomstore bedrifter. Onboardingen er helt digital og gir kunden umiddelbar tilgang. Tjenesten vil være tilgjengelig direkte i regnskapssystemer og fungerer uten å måtte bytte bank, forteller Camilla Kamberg, CPO i ZTL.

Utjevner konkurransen

Med lisensen på plass, kan selskapet nå gå videre til den endelige testen av løsningen, og Kamberg forteller at utvalgte regnskapssystemer vil pilotere løsningen de neste månedene.

– Det setter oss et skritt nærmere å utjevne konkurransesituasjonen mellom små foretak og store finansinstitusjoner, sier Bjerke.

Selskapet hentet i fjor 18 millioner kroner gjennom flere emisjoner mot norske og svenske engleinvestorer og familiekontorer. Nå er selskapet i dialog med utvalgte VC’er og andre investorer om en større runde.

– Planen er å hente inn inntil 25 millioner i ytterligere kapital, slik at vi kan sette fart på alle aktivteter vi ønsker, sier Bjerke.