Investor Henrik Lie-Nielsen (t.v.) er styreleder i Stacc. Oddbjørn Berentsen, nåværende CEO i Easybank, blir sjef i Nye BRAbank etter fusjonen med Easybank.

Fintech-selskapet Stacc tar over teknologien til utfordrerbanker

Nye Brabank og Stacc skal samarbeide om videreutvikling og kommersialisering av fintech.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med fusjonen mellom Easybank og Brabank (tidligere Monobank) har den nye utfordrerbanken inngått et samarbeid med bergensbaserte Stacc.

Den innebærer at intellektuelle rettigheter til blant annet saksbehandlingssystem, nettbank og kredittkortapplikasjoner utviklet av Brabank vil bli overført til Stacc.

Hensikten er at Stacc skal videreutvikle og kommersialisere systemene. Avtalen innebærer også at det fusjonerte selskapet, Nye Brabank, får deler av fremtidige kommersielle inntekter som er basert på systemer utviklet av Brabank. Stacc vil opprette et nytt datterselskap som skal lede dette arbeidet.

– Avtalen med Stacc AS sikrer at systemene utviklet av BRAbank vil bli videreutviklet og kommersialisert av en ledende fintech-aktør, og vil tilføre BRAbank tilgang til videre utvikling og vedlikehold fra en profesjonell leverandør, sier Oddbjørn Berentsen, nåværende CEO i Easybank og påtroppende CEO i Nye Brabank.

– Avtalen med BRAbank er en vinn-vinn-situasjon, der vårt eksisterende tilbud og det nye Stacc- datterselskapet utfyller hverandre perfekt. Med de nye produktene og kompetansen ombord, vil Stacc kunne tilby våre kunder en utvidet produktkatalog som kan bidra til å akselerere digital transformasjon og forretningsvekst hos våre kunder, sier fintech-selskapets styreformann Henrik Lie-Nielsen.

Over tid er ambisjonen at avtalen skal bidra til en mer strømlinjeformet og kostnadseffektiv drift av nye BRAbanks IT-systemer, opplyses det i en pressemelding.

Etter overtakelsen skal det nye datterselskapet til Stacc rekruttere et titalls utviklere og arkitekter, og det skal fra oppstarten fortsette å ivareta leveranser i Norge, Sverige og Finland for Brabanks innlåns- og utlånsprodukter.

I tillegg overtar Stacc kredittkort-appen Monopay, som brukes av blant andre Widerøe og Bra flyg, samt et saksbehandlingsystem for lånesøknader, og et poeng- og lojalitetssystem knyttet til kredittkort-appen.

Avtalene vil tre i kraft når fusjonen gjennomføres, forutsatt relevante myndighetsgodkjennelser.

Stacc har i dag omtrent 80 ansatte, hovedkontor i Bergen og et nystartet kontor i Oslo.

På kundelisten har de blant annet Nordea, Eika-gruppen, Danske Bank, Sparebanken Vest, Brabank, Bulder Bank, Brage Finans og Aprila Bank.

For ordens skyld: Henrik Lie-Nielsen har investert i Shifter