OPPKJØP

Finanstilsynet stanset Lunars oppkjøp av Instabank

Nå varsler den danske utfordrerbanken en ny kapitalinnhenting som skal sikre at avtalen kommer i havn.

Lunar-sjef og gründer Ken Villum Klausen og Norges-sjef Eilin Schjetne.
Publisert

I mars ble det kjent at den danske utfordrerbanken med Will Ferrell på laget vil kjøpe den norske forbrukslånsbanken Instabank.

I et intervju med Shifter fortalte Lunar-sjef og gründer Ken Villum Klausen hvorfor han er villig til å bruke nesten 1,3 milliarder kroner på selskapet.

Dialogen med den norske storaksjonæren Kistefos hadde vært god og effektiv. Etter en kapitalinnhenting på 700 millioner kroner gjensto kun det formelle, kunne han avsløre.

Finanstilsynet ville det imidlertid annerledes. I en børsmelding fra Instabank onsdag kveld kommer det frem at myndighetene avslo søknaden om oppkjøpet, i et brev datert 13. mai.

Årsaken skal være den finansielle stillingen til Lunar og bankens tilgang på «finansielle ressurser».

I samme melding skriver Instabank at Lunar nå planlegger å hente mer penger, noe som ikke var opplyst om i den første søknaden til Finanstilsynet. Denne kapitalinnhentingen skal Lunar ha informert tilsynet om i et møte 16. mai, og vil være en del av en ny søknad som snart blir sendt.

Det er ikke kjent hvor mye penger Lunar planlegger å hente.

Lunar er sikker på at oppkjøpet vil bli gjennomført innen den selvpålagte fristen 30 september, skrives det i meldingen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*