Roger Holthe Olsen startet Dyrekassen i 2015. Nå gir han stafettpinnen videre for å satse på nye prosjekter.

Ferdig i Dyrekassen: Dette skal gründeren gjøre nå

Roger Holthe Olsen gir seg som daglig leder i Dyrekassen etter seks år.

Publisert Sist oppdatert

Roger Holthe Olsen takker i dag av som daglig leder i Dyrekassen. Nettbutikken som selger fôr og utstyr til kjæledyr, ble i fjor kjøpt opp av Felleskjøpet Agri.

Til Shifter forteller Olsen at hans avgang skyldes at selskapet nå er over i en ny fase der lønnsom vekst skal oppnås gjennom sterke merkevarer i hele Norden.

– Det handler ikke lenger om å få selskapet opp og frem, sier han og legger til:

– Men jeg vet at Dyrekassen er en viktig brikke i Felleskjøpets satsing fremover, og jeg er helt sikker på at det er mange fordeler ved å slippe nye krefter til.

Nye prosjekter

Han var med å starte Dyrekassen i 2015, og selskapet hadde i fjor en omsetning på cirka 60 millioner kroner. Nå skal Olsen ta en ordentlig pause, for første gang.

– Men kjenner jeg meg selv rett, så er jeg dårlig på å sitte stille, sier han.

Olsen har allerede gått inn i Startuplabs Founders Fund og har i tillegg etablert et investeringsselskap sammen med to partnere i Dyrekassen.

Bak HWP står Geir Inge Lunde og Hans Kristian Skjold, i tillegg til Olsen selv.

Nå er planen å vie mer tid til investeringsprosjekter.

– Jeg skal ikke sylte ned penger, nei, sier han og legger til:

– Jeg har lyst til å skape verdier og arbeidsplasser og kommer til å gjøre aktive investeringer nå når jeg er fristilt fra Dyrekassen og har tid og anledning.

I vekst

Roger Holthe Olsen sammen med retaildirektør i Felleskjøpet Trond Fidje.

Bergenseren peker også på at gründer-miljøet i hjembyen er i stor vekst.

– Det har skjedd utrolig mye positivt siden vi startet i 2015, selv om vi ennå ligger litt bak Oslo på både kapital, ideer, team og økosystem, sier han.

– Men det er mange spennende muligheter - og ingen grunn til at vi skal bygge mindre spennende bedrifter her enn hva de gjør i Oslo, legger Olsen til.

Hva gjelder potensielle investeringer er gründeren særlig interessert i ehandel.

– Jeg har fått god innsikt i digital varehandel og mener jeg nå sitter på en del kompetanse her. Det er også et område der det skjer mye spennende.

Flere selskaper

Han utelukker heller ikke at det kan komme flere selskaper på egen bane.

– Det er alltid en diskusjon, og jeg vet mange sier de aldri vil bygge et selskap igjen, men for min del er det motsatt. Dette har vært fantastisk, sier Olsen.

Dyrekassen vil inntil videre bli ledet av Dag Olav Knutsen. Han er ny ehandel-sjef i Felleskjøpet Agri og har tidligere jobbet med lignende i Komplett og Orkla.