Antler-gründer Magnus Grimeland og Bjarne Abrahamsen, startup-generatorens Europa-sjef - jakter etter nye gründertalenter. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Facebooks medgründer satser penger på Antler

Fyller opp millionfondet.

Publisert

Antler har nylig hentet 50 millioner dollar, tilsvarende cirka 450 millioner kroner, til sine fond i Amsterdam, London, New York, Stockholm, Sydney, Nairobi og Singapore, melder Techcruch.

Blant de nye investorene står Facebooks medgründer Eduardo Saverin.

Selskapet ble startet av norske Magnus Grimeland, Fridtjof Berge og Vegard Medbø i 2017 og hadde sin debut i Singapore året etter, med 62 kandidater fra 22 land, alle håndplukket blant 1500 søkere.

Det første programmet på norsk jord, har oppstart nå i januar.

– Vi er et globalt team, men Antler har norske røtter, så vi har gledet oss masse til å få til noe her hjemme, fortalte Antlers norgesdirektør, Anne Solhaug Tutar, i et intervju med Shifter i fjor.

Siden lansering i 2018, har Antler investert i over 120 selskaper, skriver Techcruch.

Startup-generatoren velger «de dyktigste og mest motiverte talentene», hjelper deltakerne med å finne rett medgründer - og kobler dem til et «verdensomspennende mentor-nettverk».

– Det finnes mange flinke talenter der ute, med en drøm om å starte for seg selv, men de sitter kanskje i en fast jobb, koder kun for seg selv, eller er PHD på et universitet, har Grimeland tidligere fortalt til Shifter.

Han er også gründer av Zalora, et av Sørøst Asias ledende netthandelsselskaper - og med bakgrunn fra McKinsey & Company og Marinejegerkommandoen.