Gründerne Vegard Krogh-Reinsnes og Karl Martin Lind i Eyr.

Eyr lanserer psykolog på mobilen

Den norske mobillegetjenesten utvider tjenesten.

Publisert

Nylig rapporterte Shifter at pandemien hadde sørget for gründer-boom innen mental helse.

Nå utvider også Eyr med psykologtjenester. Den norske startupen utvikler en plattform som skal forenkle tilgangen til helsetjenester gjennom videosamtale, sikre meldinger og lagring av helsedata.

– Nå kan folk få tilgang til faglig, dyktige psykologer uansett hvor de er. Vi opplever at markedet for digitale helsetjenester er umodent og med et stort uforløst potensiale. Vi har en klar idé om hvordan vi skal løfte dette markedet opp og frem, sier Karl Martin Lind, gründer og CEO i Eyr, i en pressemelding.

Eyr var det første som leverte videokonosultasjon med lege på mobil i Norge, og har de siste årene opplevd sterk vekst. I fjor sommer hentet selskapet 50 millioner kroner fra blant andre svenske toppinvestorer og statlige Investinor, for å forsterke utviklingen.

Selskapet henvender seg tydelig til kommunene med den nye tjenesten. De viser til lange køer i spesialhelsetjenesten.

– I den kommunale helsetjenesten er det akutt mangel på psykologer. Ved å benytte seg av vår tjeneste, vil kommunene enklere kunne tilby et godt, trygt og mye mer tilgjengelig tilbud til sine innbyggere, sier Eyr-psykolog Oshadie Samarkoon i meldingen.