AI

Ex-Tinder-sjef vil hjelpe unge menn med ny app mot ensomhet

Den AI-drevne relasjons-chatboten Meeno lanseres i Norge, Sverige, Danmark og Nederland denne uken. 

Ensomhet: Renate Nyborg (t.h.) har tung erfaring innen app-bransjen. Selv sier hun at hun er lidenskapelig opptatt av å bekjempe ensomhet som er bakgrunnen for Meeno.
Publisert Sist oppdatert

– En av mine frustrasjoner med å jobbe i det digitale mentalhelse-segmentet var hvor lite disse produktene resonnerte med mannlige målgrupper, til tross for et økende behov, understreker Renate Nyborg, tidligere toppsjef for Tinder og Headspace.

Shifter har tidligere skrevet om den nye appen hun har grunnlagt ved navn Meeno, som i fjor høst ble lansert i Finland. 

Denne uken blir appen – en virtuell AI-drevet assistent designet for å bekjempe ensomhet ved å hjelpe folk med å trene på å bygge sosiale relasjoner – også lansert i Norge, Sverige, Danmark og Nederland. 

Nyborg ønsker ikke å avsløre antallet nedlastinger siden første lansering fordi hun ikke anser det som relevant for deres strategi, men påpeker likevel at de har nådd ut til en viktig gruppe:

– I månedene siden vi lanserte Meeno i Finland, har jeg blitt overrasket over responsen fra unge voksne menn. 54 prosent av brukerne er menn. Det er veldig spennende fordi det ofte er vanskelig å få de til å bruke slike apper, sier Nyborg.  

– Så det kan virke som at Meeno har blitt en plattform der menn føler seg komfortable, fortsetter hun.

Fordi mange menn nettopp sliter med psykisk helse og ensomhet, er dette en spesielt viktig gruppe å nå ut til, mener hun.

Meeno har selv gjennomført undersøkelser som viser at stadig flere menn i aldersgruppen 18-34 år føler seg ensomme, og mange søker hjelp fra digitale verktøy som Chatgpt for relasjonsråd.

Ifølge dem er nordiske menn faktisk mer villige til å henvende seg til Google for forholdsråd fremfor å åpne seg for sin beste venn.

Tung VC-støtte 

Å bekjempe ensomhet er noe hun lenge har vært lidenskapelig opptatt av, spesielt etter at hun selv fikk kjenne på følelsen da hun mistet broren sin for litt over ti år siden. 

Bestevenner: Renate og broren Ruben.

Hun har også tidligere uttalt at ensomhet er blant de to største krisene vi opplever i vår tid (i tillegg til klimakrisen). 

Nyborg flyttet til tech-hovedstaden San Fransisco etter å ha lansert appen, og har fått med seg flere tungvektere til å støtte appen. 

Totalt har fem millioner dollar blitt investert, med den amerikanske VC-veteranen Sequoia blant de største aksjonærene. I tillegg har Andrew Ngs AI Fund, NEA og en rekke andre engleinvestorer investert i appen. 

Nyborg tror det er flere fordeler for henne, med erfaring fra Tinder og Headspace, når det kommer til å bygge en app: 

– Vi er i en verden der man er nødt til å bygge for hele verden dersom man vil være suksessfull. Å ha med så mange fantastiske investorer er også en stor fordel. Det viser at det er mange som bryr seg, forteller Nyborg. 

Appen er for tiden investor-finansiert, som betyr at den kun blir drevet med midlene fra investorene. Planen er at Meeno skal bli premium-basert etterhvert. 

Siden Meenos oppstart, har Nyborg ansatt et team med erfaring fra Instagram, Duolingo, Headspace, Tinder, Grindr, Apple, Amazon og en rekke AI-startups.

Utvilsomt en del av problemet

I appen kan man altså spørre om tips og bli fulgt opp av en ikke dømmende AI-chatbot over tid. 

Nyborg tror sterkt på at teknologi kan være en del av løsningen for å bekjempe ensomhet i fremtiden:

– Jeg er veldig klar over at teknologi er en del av problemet, og spørsmålet er jo om AI vil forårsake eller kurere ensomhet. Jeg har stor tro på at folk de neste ti årene kommer til å være mer fokusert på å møtes i virkeligheten, og jeg ønsker å bygge noe som kan hjelpe folk å trene på å ha samtaler i virkeligheten. 

Blant brukerene er det en stor del som søker veiledning for eksisterende relasjoner, mens en god del også ønsker råd om hvordan møte nye mennesker. 

I tillegg til Norden og Nederland er appen tilgjengelig  i Australia og New Zealand.  Planen er også å lansere i USA, Storbritannia og Canada snart.

Nyborg sier hun er spent på tilbakemeldingene og inviterer alle som ønsker å bidra med innspill å ta kontakt. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.