gaming og 3d

Etter halvannet års dialog ble Sloyd.ai tatt opp i a16zs nye akselerator

Det første gründer Andreas Edesberg gjorde på plass i San Francisco, var å gå inn i en budrunde i Fredrikstad.

Gründertrioen i Sloyd består av nordmennene Andreas Edesberg (t.v.) og Øyvind Sørøy (t.h.), og israeleren Avi Latner (midten).
Publisert Sist oppdatert

Andreas Edesberg og 3D-modelleringsselskapet Sloyd er tatt opp i det som er den nye storsatsingen til det legendariske VC-fondet a16z, tidligere kjent som Andreessen Horowitz.

Speedrun skal fungere som en startupskole innen gaming, og sammenlignes med akseleratoren Y Combinator.

Halvannet år med dialog ga storfisk på kroken

Edesberg som til daglig sitter på Startuplab i Oslo, forteller at Sloyd har vært i kontakt med a16z i over halvannet år via bekjente gründere fra samme cohort i Antler-programmet.

– Vi hadde noen måter med dem, de fortalte om planene rundt Speedrun, og så møtte vi dem igjen på Slush i Helsinki i fjor og bestemte oss for å søke, sier han.

Sloyds løsning for generering av 3d-modeller kan gjøres i nettleseren eller på brukerens server, og skal være mye raskere og billigere enn dagens ekstremt energi- og datakrevende løsninger.

Sloyd har vært åpen for betabrukere i en periode og veksten har gått fra 200 nye brukere om dagen til 1000 nå. Den virale veksten skyldes først og fremst søkemotoroptimalisering og folk som søker etter generativ 3D, men hederlig omtale hos influenceren innen ai og gaming Jon Radoff rettet nok også oppmerksomheten hos de beste i bransjen mot startupen. I dag er det nesten 100.000 brukere på plattformen.

Mens Edesberg deltok på Startup Extreme i Hemsedal, tikket det inn en beskjed fra Silicon Valley. Var det mulig å få til en rask pitch på Zoom?

Løsningen ble nok en gang kontakter fra Antler-programmet.

– Jeg var klar for å gjøre det i bilen, men det ble til at jeg pitchet for dem i et kvarter fra en leilighet i Hemsedal, sier Edesberg.

Da han logget av, var det med verdens beste følelse.

Med på møtet var ikke bare tilsynelatende storfornøyde general partnere i Andreessen Horowitz, men flere av kontaktene han hadde bygget et forhold til over flere år. En av dem hadde til og med gitt klare instruksjoner om hva han burde si under møter for at det skulle gå best mulig.

En lørdag klokken 11 på kvelden kom telefonen fra Andrew Lee, leder for Speedrun om at Sloyd var tatt opp som en av 36 startups. Det hadde vært 1600 søkere, blant annet med bakgrunn fra gaming-giganter som Nintendo, EA og Activision.

– Der og da senket pulsen seg ganske greit, sier Edesberg.

Samtidig gjorde investoren det klart at de kom til å ta en investering i selskapet som en del av opptaket til Speedrun. Programmet avsluttes i LA, når Sloyd skal pitche på LA Tech Weeks såkalte demodag, som er et eksklusivt og lukket arrangement for flere av verdens mest profilerte investorer.

– Planen er å ta inn mer kapital etter det, sier Edesberg.

Tas inn i eksklusivt selskap

Speedrun-programmet er allerede i gang. Edesberg forteller om møter og foredrag med eliten i techverden.

– Foredraget til Discord-gründer Eros Resmini var en personlig favoritt. Fredag er det en av lederne i Blizzard som skal snakke.

– Dere blir tatt inn i eksklusivt selskap. Hvordan passer dere inn der?

– Det er ganske sjukt. Samtidig har vi definitivt teknologien til å forsvare en plass blant de beste. Vi får oppmerksomhet av en grunn.

Edesberg forklarer at generering av 3D-modeller med ai på en kostnadseffektiv måte regnes som et ekstremt vanskelig problem å løse.

– 3D er kjempekomplekst. Vi snakker om triangler i tre dimensjoner. Det er veldig krevende å gjøre dette manuelt, og når noen lager noe som gjør det skalerbart og som faktisk fungerer og som har en fundamentalt annen tilnærming enn alle andre, så er det klart det skaper bølger, sier Edesberg.

Skal vokse - ikke gå i pluss

For nå er planen å vokse uten videre hensyn til bunnlinjen. Nylig ansette Sloyd en maskinlæringsekspert som også forstår 3D, språkmodeller og geometri fra Canada, for det er gode folk det handler om, ifølge Edesberg.

– Man trenger ikke mange, to tre stykker kan utrette enormt innen disse områdene, men man må lete globalt etter de beste.

– Hvilke visjoner har du for produktet videre?

– Om ett år vil det være mye mer automasjon generelt,mer kreativitet rundt teksturer og materialer, og vi vil være integrert i mange flere plattformer.

Kjøpte hus nær barnevaktene

Selvsagt har det slått ham at han, som småbarnsfar, kan måtte tilbringe mer tid i USA fremover.

– Er du klar for å flytte?

– Det er litt morsomt. Da jeg satt i konferansesalen i San Francisco under programmets første dag, var jeg parallelt i budrunde på et hus i Fredrikstad.

Det endte med kjøp - litt nærmere barnevakter.

– Hehe, noe pendling blir det vel. Men så kommer vi også til å ansatte folk med masse lokale kontakter som er basert der borte på heltid.

OPPDATERT: Denne artikkelen er endret for å gjøre det tydelig at det er a16zs akselerator Speedrun som investerer i Sloyd og ikke a16z selv.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.