karriere

Espen Egil Hansen blir styreleder i Labrador CMS

Hansen er tidligere sjefredaktør og CEO for Aftenposten og VG Nett og har vært styreleder i Shifter.

Espen Egil Hansen foran bygningen til New York Times.
Espen Egil Hansen foran bygningen til New York Times.
Publisert

Labrador CMS er en skybasert publiseringsplattform for profesjonelle nettsider.

– Mediehus over hele verden har kuttet kostnader i redaksjonene de siste årene, men mange selskaper mener at de har så spesielle behov at de fortsatt må ha store interne utviklingsteam. Labrador CMS tilbyr en alternativ tilnærming som er mer moderne. Plattformen inkluderer alle kjernefunksjoner til en nettavis levert som en tjeneste (SaaS). Jeg ser frem til å delta på en global skalering av Labrador, sier Espen Egil Hansen.

Labrador CMS er live på 241 nettsteder i 9 forskjellige land. Hittil i år har Labrador CMS lansert et nytt nettsted hver uke. De fleste kundene er i Europa, og selskapet jobber for tiden med flere store mediehus i Asia og Amerika.

– Det viser seg at vår løsning løser et globalt problem. Nettaviser over hele verden sitter med en teknologistakk som er kompleks og vanskelig å vedlikeholde. Vi er stolte av å få Espen Egil Hansen med på denne reisen, sier administrerende direktør Jan Thoresen i Labrador CMS.

Espen Egil Hansen har hatt lederroller i Verdens Gang og VG Nett. Han ble senere utnevnt til sjefredaktør og administrerende direktør i den nasjonale dagsavisen Aftenposten.Hansen har også være visepresident i styret i International News Media Association (INMA) i åtte år. Han har vært styremedlem i Norsk Redaktørforening og styreleder i næringslivsavisen E24.

Nå jobber han som rådgiver for digitalisering og toppledelse i medieselskaper i Europa, Afrika og Asia. Hansen er styreleder i det AI-drevne faktasjekkselskapet Factiverse. Inntil nylig var han også styreleder i oppstartsavisen Shifter. Han er også et styremedlem av Equality Check.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS