investor

EQT Growth blir det største nye vekstfondet i Europa noensinne med 24 milliarder i kapital

EQT Growth har hentet 2,2 milliarder euro, om lag 22 milliarder kroner, til nytt vekstfond. Totalt er det kommitert for 24 milliarder kroner.

Norske Christian Sinding leder det svenske oppkjøpsfondet EQT.
Publisert

EQT med historikk fra Wallenberg-formuen forsetter å vokse. Når EQT Growth nå har lukket fondet, er det klart at det blir det største beløpet som er samlet inn til et nytt vekstfond i Europa noensinne.

Pengene kommer fra en variert gruppe investorer, som pensjonsfond, statlige fond, forvaltningsfond og rike personer spredt over hele verden.

Fondet skal investere i europeiske vekstselskaper.

Ifølge en pressemelding fra EQT har investeringer i europeiske vekstselskaper økt fra rundt 200 milliarder kroner i 2017 til over 1000 milliarder kroner i 2021. Samtidig stod europeiske investorer kun for 30 prosent av kapitalen i rundene i 2021.

EQT Growth skal investere rundt 50 millioner euro til 200 millioner euro i selskaper med sterk ledelse og en sterk trend i ryggen.

Fire områder anses som spesielt interessante. Det er enterprise, con/prosumer, helse og klima. Fondet vil se på selskaper som allerede har funnet sin plass i markedet (product market fit) og er klare for å skalere.

Det nye fondet har fortsatt ⅔ av kapitalen tilgjengelig for nye investeringer.

– Jeg tror mange ser at det å investere i vekst de neste årene kan vise seg å bli enda mer interessant enn det var å investere i vekstselskaper i 2020 og 2021. Så skal man inn i vekst, tror jeg mange tenker at det er fint å gå inn med de verdivurderingene man ser i år og de kommende årene, sier norgessjef i EQT Magnus Tornling til Dagens Næringsliv.

I Norge har EQT Growth investert i Ardoq, og EQT sitter på en eierpost i Autostore.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*