Ai

Elon Musk vil hente 6 milliarder dollar til xAI for å konkurrere med OpenAI

Elon Musk drar verden rundt i jakten på nye investorer til sitt nye prosjekt xAI. Målet skal være å hente 6 milliarder dollar - til en total verdsettelse på 20 milliarder. 

Elon Musk er på jakt etter ny kapital for AI-satsingen sin.
Publisert Sist oppdatert

Elon Musk sitt generative AI-selskap, xAI, har nylig hatt samtaler med investorer over hele verden, blant annet i Hong Kong. Målet skal være bygge opp et selskap som kanS konkurrere med OpenAI, skriver Financial Times. 

Planen skal er å skaffe 6 milliarder dollar med en foreslått verdivurdering på 20 milliarder dollar.

Avisa viser til fire anonyme kilder som sier Musk har også henvendt seg til investorer i Midtøsten, Japan og Sør-Korea. Å skaffe penger i Hong Kong kan være politisk utfordrende på grunn av økende spenninger mellom USA og Kina. 

Morgan Stanley koordinerer kapitalrunden. De enorme summene gir en pekepinn på de enorme kostnadene knyttet til utvikling av generativ AI.

Konkurrenten OpenAI har allerede hentet 13 milliarder dollar fra Microsoft. 

Musk har ikke avslørt detaljer om finansieringen, men tidligere investorer inkluderer Oracle-sjef Larry Ellison og andre.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Fidelity har nylig nedjustert sin investering i xAI med omtrent 70 prosent, og gir selskapet en verdi på rundt 12,5 milliarder dollar.

Denne saken er skrevet ved hjelp av ChatGPT og desket av Shifters journalister.