Gründerbrødrene Stig Olav og Bård Anders Kasin i PortalOne har sikret ny finansiering.

Eliteinvestorer satser ytterligere 130 millioner kroner på norske PortalOne

«Åpenbart i stand til å dominere den kategorien», ifølge den amerikanske storinvestoren Founders Fund.

Publisert

I fjor lanserte gründerbrødrene Bård Anders og Stig Olav Kasin en ny satsing på hybridspill. PortalOne sikret finansiering fra noen av verdens mest prestisjefylte teknologi-investorer, inkludert Peter Thiels Founders Fund og Coatue Management, med Arielle Zuckerberg i spissen for investeringen. Det legendariske spillselskapet Atari er også med på eiersiden.

Nå skyter disse og en rekke flere, internasjonale storinvestorer og teknologiprofiler inn ytterligere 130 millioner kroner i prosjektet.

– Å få så sterk støtte fra så mange bransjeinnovatører, i en så tidlig fase på denne reisen, er noe man bare kan drømme om. Alle våre investorer bringer med seg enorm verdi til bordet, og vi er takknemlig for alle deres støtte, sier daglig leder Bård Anders Kasin i en pressemelding.

– Vi støtter selskaper som vi tror har et sterkt potensiale til å bli globale ledere i sin kategori. PortalOne lager en ny kategori og samtidig en plattform som åpenbart er i stand til å dominere den kategorien. Markedet er modent, muligheten er klar, og potensialet ubegrenset, sier investeringsansvarlig i Foudners Fund, Delian Asparouhov, i meldingen.

Ifølge DN ble denne finansieringsrunden kraftig overtegnet. PortalOne kunne hentet dobbelt så mye penger om de ønsket, skriver avisen.

Eneste norske investor som har sluppet inn på eiersiden hos PortalOne er Snö Ventures, som etter hva Shifter kjenner til er i sluttfasen med å lukke et nytt storfond.