lading

Elaway kjøper Flowe Charging

Konkurransen strammer seg til i markedet for elbilladere.

CEO i Elaway, Stian Bjørhei.
CEO i Elaway, Stian Bjørhei.
Publisert Sist oppdatert

Ladeselskapet Elaway styrker seg innen elbillading for borettslag og sameier med oppkjøpet av Flowe.

– Vi satser offensivt og har vokst mye det siste året. Oppkjøpet betyr at vi får enda større fart på overgangen til elbil for alle som bor i borettslag og sameier over hele landet, sier Group CEO i Elaway Stian Bjørhei.

Flowe ble stiftet i 2017 og har drevet positivt siden. Selskapet driver med planlegging, montasje, drift og support av ladeanlegg til næring, nybygg og borettslag. De siste tilgjengelige regnskapstallene, fra 2021, viser en omsetning på knapt 13 millioner kroner og et årsresultat på halvannen million.

De ansatte i Flowe blir med videre i Elaway.

– Flowe og Elaway har begge jobbet mot samme mål: å kunne tilby markedsledende løsninger for elbillading som gjør det enklere å velge elektrisk neste gang du skal kjøpe eller bytte bil. Dette er et viktig bidrag til en fornybar fremtid. Nå blir vi sterkere, og ser frem til å fortsette å utvikle og tilby gode ladeopplevelser, sier han.

Elaway og Flowe hevder i en pressemelding at kundene ikke vil merke noen endring med det første, og at disse vil bli ivaretatt på samme måte som før.

– Ingen land i verden har flere elbiler per innbygger enn Norge, og utviklingen har gått raskt. Samfunnet skal gjennom en omfattende omstilling og elektrifisering, og Elaway har som mål å være en pådriver til å utvikle og drifte løsninger for fremtiden.

Flowe har, som Elaway, en satsning i Sverige. Bjørhei tror at selskapets vekstambisjoner i Europa blir styrket av oppkjøpet:

– Vi skal bli markedsledende i Europa, og er allerede godt i gang i både Sverige og Tyskland, forklarer han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS