Den tyske gründeren og lederen av el-sparkesykkelselskapet Tier, Lawrence Leuschner, her på et Oslo-besøk før sommeren. Foto: Magnus Peter Harnes

El-sparkesykkel-selskap henter 2,25 milliarder kroner: Blant investorene er "norske" Northzone

Tier hevder de er lønnsomme, og trykker nå inn gassen ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

Det tyske selskapet meldte i dag at de har landet en emisjon på 250 millioner dollar. Den største investoren er Softbanks Vision Fund. I tillegg følger en rekke eksisterende investorer opp med kapital, blant annet det norskgründede investeringsselskapet Northzone.

Blant de andre investorene er Mubadala Capital, Goodwater Capital, White Star Capital, Novator og RTP Global.

Tier er allerede lønnsomt og vil bruke investeringen til å få ytterligere fart på Pveksten. Formålet med denne nye finansieringen er å utvide selskapets dekning i Europa betydelig. Ikke bare skal de gå inn i nye markeder, men de skal også utvide sitt nettverk av ladestasjoner for å effektivisere driften.

I tillegg til den lukkede investeringsrunden i C, er TIER for tiden i ferd med å sikre seg en betydelig gjeldsfasilitet for å finansiere utvidelse av kjøretøyer, skriver selskapet i pressemeldingen.

Lawrence Leuschner, CEO og medgrunnlegger av TIER, sier følgende i meldingen: “Etter å ha oppnådd lønnsomhet med våre elsparkesykler, har vi grunnlaget på plass for å fortsette veien mot sømløs og bærekraftig mobilitet. Vår visjon innebærer en helt ny måte å bevege seg i byer i fremtiden: Alt elektrisk, delt og rimelig, og med ulike kjøretøy drevet av ett energinettverk. Sammen med byen og nasjonale myndigheter vil vi bygge de beste løsningene for å sikre en trygg, svært effektiv og bærekraftig reise fra A til B.”

TIER Mobility opererer i over 80 byer i 10 land. Selskapet har hovedkontor i Berlin og har omtrent 900 ansatte. Grunnleggerne av selskapet er Lawrence Leuschner, Matthias Laug og Julian Blessin.

Northzone ble stiftet i Norge i 1996 av Tellef Thorleifsson, Bjørn Stray, Karl-Christian Agerup og Ingar Østby. Selskapet var blant de første investorene i Spotify og Kahoot. Det har i dag sitt hovedkontor i Stockholm, og investerer over hele Europa.