– For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, sier adm. direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank. Her med adm.dir. i EedenBull, Nici Bisgaard.

Eika kjøper seg inn i EedenBull

Publisert Sist oppdatert

EedenBull ble etablert i fjor og tilbyr betalings- og administrasjonsløsninger for små og mellomstore bedrifter, blant annet i samarbeid med Eika.

Nå går også banken inn på eiersiden av det unge fintech-selskapet.

Avtalen gir Eikas lokalbanker tilgang til EedenBulls eksisterende og fremtidige løsninger og derigjennom økt konkurransekraft i betalingsmarkedet, skriver Eika i en pressemelding.

– Samarbeidet med Eika gir oss ikke bare finansielle muskler til å fortsette å utvikle våre løsninger og å vokse, men det gir oss også tilgang til Eika og lokalbankenes ekspertise, sier Nicki Bisgaard, administrerende direktør i EedenBull, og legger til:

– Vi tror dette er et ideelt grunnlag for begge parter til å sikre varig konkurransekraft i et stadig mer krevende marked.

Har konsesjon

Eedenbulls nye løsning innholder foruten et betalingskort, en web-basert administrasjonsmodul for bedriften og en mobilapp for den ansatte.

I tillegg tilbyr tjenesten blant annet integrasjon mot regnskapssystemer, betaling med kort også der leverandøren ikke aksepterer kort og digitalisering av kvitteringer samt sikring av at ansatte kun kjøper de rette produkter og tjenester fra de rette leverandørene, skriver Eika videre.

Løsningen heter Q Business. Eika lanserer den som Eika Overblikk i eget design.

EedenBull har konsesjon som e-pengeforetak og har en innovasjonsavdeling i Singapore samt systemutvikling og drift i Edinburgh og salg og administrasjon i Asker. Selskapet har ifølge pressemeldingen «aggressive internasjonale vekstplaner», og er allerede i dialog med et tjuetalls banker i Norden samt banker i Storbritannia, Nederland, Singapore, New Zealand og Australia.

– For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, slik samarbeidet med EedenBull er et eksempel på, sier administerende direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank.

Han legger til:

– Denne investeringen er strategisk viktig for vår og lokalbankenes konkurransekraft i markedet, men vi har selvsagt også tro på det finansielle potensialet investeringen representerer.