proptech

Eiendomsbransjen investerer i kunstig intelligens for byggedokumenter

Findable henter 20 millioner og får støtte fra Innovasjon Norge i samme slengen.

Bakerste rad: Tor Botheim, Knut Hellan Midterste rad: Sondre Malde Pedersen, Tina Narvestad, Monica Breivik, Lars Aurdal Forrest: Fredrik Halmøy Wisløff, Linn Kristin Stokvik, Stig Bergsjø
Publisert Sist oppdatert

Findable henter ut eiendomsinformasjon fra bilder og papirer som i dag ofte ligger på minnepinner og ikke-søkbare elektroniske dokumenter.

Nå investerer Construct Venture (som eies av Obos og Af Gruppen), danske Kompas Venture Capital og næringsmegleren Malling & Co Venture 20 millioner i selskapet.

Det melder Finansavisen.

Emisjonen utløser samtidig 3,9 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

– Første gang jeg traff Wisløff fortalte jeg ham at jeg hadde 20 gigabyte dokumenter fra noen av de mest profesjonelle kundene vi har i en mappe som het «må sorteres». Da jeg hørte om Findables løsning, ble jeg veldig interessert, sier Robert Skramstad i Malling & Co Venture til Finansavisen.

Kapitalinnsprøytningen skal etter planen gå til å ansette mellom fem og ti teknologer og selgere.

En av kundene er Stavanger kommune som har hundrevis av bygninger med over 30.000 byggedokumenter på hvert bygg. Ifølge en case på Findables nettside har AI-løsningen deres scannet dokumentene og sortert dem i henhold til en standard som kommunen følger.

– Enkelt forklart så bruker vi tilsvarende teknologi som automatisk sorterer fotoalbum basert på ansiktsgjenkjenning. Vi bruker den på dokumenter istedenfor ansikter. Slik kan vi automatisere arbeidet. Systemet vårt leser flere språk, og tilnærmer seg dokumenter slik vi mennesker gjør det: Vi kan se hva som er overskriften, eventuelle bilder og tegninger, og konkluderer raskt med hva dokumentet viser, forklarer Findable-sjef Fredrik H. Wisløff i en pressemelding.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*