Forsker Ulf Jakob Aarsnes blir en del av Solgt.no-teamet.

Dropper forskning til fordel for startup

Solgt.no rekrutterer fra akademia og jakter 100 millioner kroner i omsetning. – Styrken i en startup er et godt sammensatt team.

Publisert Sist oppdatert

På tampen av fjoråret hentet den nye bedriften til seriegründerne Shafi Adan og Arne Kvale 10 millioner kroner fra kjente næringslivstopper.

Nå styrker Solgt.no AS laget med blytung kompetanse. Ulf Jakob Aarsnes har en doktorgrad i kybernetikk fra NTNU, og velger nå bort stillingen som seniorforsker ved NORCE for å bygge oppstartsbedriften.

– Det er flere momenter i Solgt.no sin visjon som krever et betydelig utviklingsarbeid innen maskinlæring og datainnhenting, sier Aarsnes om sin nye jobb.

Solgt.no har bygget en plattform som gjør det enklere å selge boligen din. Blant annet bruker selskapet en automatisert verdisettingsmodell, som tar utgangspunkt i offentlige data, sammenlignbare salg, og standard på boligen. Slik hevder selskapet å presist vurdere hva en bolig ville blitt solgt for i en budrunde.

Mer forskning

Rollen til Aarsnes i Solgt.no, blir å lede eksterne forskningssamarbeid. Han vil også ha en sentral rolle i utviklingen av nye kvantitative verktøy, opplyser selskapet.

– Jeg tror man vil oppnå best resultat ved å kombinere kvalitativ ekspertkunnskap, av typen meglere bruker når de gjør en verdivurdering, med kvantitative modeller som effektivt kan dra nytte av og fremvise kunnskapen tilgjengelig i store datasett. Det blir veldig spennende fremover, og sikkert en del prøving og feiling, for å finne den beste måten å integrere disse to tilnærmingene i en effektiv arbeidsprosess, sier Aarsnes.

Han er ikke den første med doktorgrad i Solgt.no-teamet. Medgründer Jørn Skogsrud holder også en doktorgrad innen nanoteknologi fra NTNU.

På sikt tror daglig leder Arne Kvale at denne typen kompetanse vil bidra til å tiltrekke Solgt.no mer kapital og industrielle partnere.

– Ulf har en sterk drive og har hele sin karriere demonstrert eksepsjonelle evner. Folk som har gjort eksepsjonelle ting i fortiden har en tendens til å fortsette å gjøre eksepsjonelle ting, sier Kvale om nyansettelsen.

Styreleder Shafi Adan i Solgt.no er ikke i tvil om at akademikere har mye å tilføre oppstartsselskaper.

– Jeg vil si at styrken i en startup er et godt sammensatt team. Tre av oss er mer kommersielle, og så har vi et sterkt team fra både akademia og it. Sammen er det magi.

Solgt.no har siden oppstarten hentet 50 millioner kroner i finansiering, og sikter mot å omsette for godt over 100 millioner kroner i 2021.