ScoutDI-teamet sitter på Faktry i Trondheim.

Droneselskap henter 27,5 millioner kroner

Industrikjemper og statlige penger støtter Scout Drone Inspection.

Publisert

Norsk droneteknologi er i vinden. Nylig hentet Nordic Unmanned 100 millioner kroner øremerket oppkjøp. Nå har Trondheim-selskapet Scout Drone Inspection lukket en emisjon på 27,5 millioner kroner.

Fra før var CoFounder og statlige Investinor på eiersiden i selskapet. Begge følger opp med friske penger nå. Blant de nye investorene er ventureavdelingene til Equinor og DNV.

Scout Drone Inspection (ScoutDI) lager spesialiserte droner og tilhørende skybaserte dataanalysetjenester for innvendig industriell inspeksjon, eksempelvis inspeksjon av skipstanker. På kundelisten står blant andre nevnte Equinor og DNV, samt Aker BP og Altera Infrastructure.

– Dette er et spennende selskap med globalt potensiale som har løsninger som er viktige for vår bransje. Vi har fulgt selskapet over tid og har stor tro på både teknologien og teamet, sier Lars Klevjer, leder for tidligfase og implementering i Equinor Ventures.

Saken ble først omtalt av Finansavisen.

Laser og 3D-kart

I dag er bruker man normalt stillaser og klatrelag, eller fyller opp tankene med vann og bruker flåter for å komme til på alle steder som må inspiseres. Dette medfører en del HMS-aspektet, noe som gjør inspeksjonsarbeidet både tidkrevende og kostbart. Slike inspeksjoner er påkrevet regelmessig for å påse at skipet tilfredsstiller sikkerhets og kvalitetskrav.

Med sitt droneinspeksjonssystem, satser ScoutDI på å gjøre jobben både enklere og raskere. Dronene er blant annet utstyrt med avansert laser-sensorikk som er i stand til å lage et 3D-kart av omgivelsene og samtidig estimere dronens posisjon i dette kartet til enhver tid. Inspeksjonene kan følges i sanntid via et skybasert inspeksjonssystemet.

Selskapet er nå i gang med å levere de første systemene til kunder.

– DNV ønsker å være med å utvikle løsninger som bygger opp under et skipsklasseregime som er smidig og med høy kvalitet. Scout Drone Inspection er et unikt selskap som er med på å endre industriell inspeksjon i mer effektiv og sikker retning, sier Kaare Helle, Venture Director i DNV.

Scout Drone Inspection (ScoutDI) lager spesialiserte droner for industriell inspeksjon.

Global kommersialisering

CEO i Scout Drone Inspection, Nicolai Husteli, mener de nye eierne gir et solid fundament for veien videre.

De friske pengene skal i hovedsak brukes på å bygge opp salgsorganisasjonen og kommersialisere produktet globalt, forteller han.

– At ni eksisterende aksjonærer og fire nye private investorer også velger å satse penger videre på oss, tar vi som et svært godt tegn.