saas

Dro inn 7,1 millioner kroner på å gjøre skip mer intelligente

Vesselman gikk for første gang i pluss.

Vesselman-gründer Stig Linna.
Publisert Sist oppdatert

Vesselman økte i fjor inntektene fra 3,6 millioner kroner i 2020 til 6,3 millioner kroner.

Selskapet har utviklet et skybasert verktøy for vedlikehold av skip - og gikk i 2021 for første gang i overskudd med 224.691 kroner. Gründer og daglig leder, Stig Linna, sier de nå ser resultater av mange års hardt arbeid med utvikling av SaaS-plattformen.

– Vi har hatt en solid vekst på cirka 70 prosent siste år. En samlet omsetning på 7,1 millioner norske kroner, inklusive vårt datterselskap i Singapore, sier Linna.

Han forteller videre om kunder "over hele verden", sist i Brasil. I Norge har blant annet Fjord 1 og Hurtigruten valgt Vesselman, og de jobber tett med videreutvikling. Linna opplyser om mer enn 600 "docking-prosjekter" gjennomført på plattformen.

– Digitale endringsprosesser handler om mennesker og ledelse, der fokus på samhandling og gode arbeidsprosesser er sentralt for å oppnå effekter av digitale løsninger, sier han og fortsetter:

– Gjennom å tilby malbaserte arbeidsprosesser som kan konfigureres og rulles ut på kort tid, sikrer vi at ledelsen får kontroll over kritiske aktiviteter og effektiv samhandling med mange involverte parter, sier gründeren.

Dette blir utfordringen fremover

Linna startet selskapet i 2015, med et mål om å bli størst på "maritim digitalisering".

På eiersiden står blant annet Skagerak Maturo. Linna eier ifølge proff.no 64 prosent.

Les også: Shipping-startup laster opp med millioner: Får tungvektere om bord

– Sett i lys av det krevende finansielle markedet for selskaper som oss, er vi nå meget fornøyd med at vi tjener penger og har en solid likviditet takket være tilgang til kapital fra våre investorer og risikolån fra Innovasjon Norge, sier Linna.

– Utfordringen fremover er å bestemme oss for hvor raskt vi skal tørre å vokse og samtidig satse videre på utviklingen av vår plattform og utnyttelse av store mengder data for beslutningsstøtte og læring, sier gründeren.

Vesselman forventer ifølge Linna fortsatt god vekst i 2022, men selskapet ser også på muligheter for ekspansjon inn mot nye industrisegmenter.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*