Claus Gaustad, Sven Inge Bråten, Anders Johnsen og Waqas Azeem. Foto: Documaster

Documaster henter 135 millioner kroner

Arkiv-selskapet fortsetter veksten.

Publisert Sist oppdatert

Documaster kjøper også selskapene Infoworker og Comprima Sotftware.

Det melder Finansavisen.

Førstnevnte skal ifølge daglig leder, Anders Johnsen, gi dem "en vanvittig god kompetanse" på Microsoft Office 365.

– 90 prosent av kundene våre bruker Office 365, og det gjør det ekstra viktig for oss å være ledende på det systemet, sier Johnsen til avisen.

Selskapet henter samtidig 135 millioner kroner i vekstkapital.

85 millioner kroner kommer fra nye investorer som Johnsen, ifølge Finansavisen, har avtalefestet at han ikke skal røpe navnet på. Det skal imidlertid være snakk om et europeisk pensjonsfond, utenlandske investorer og "family offices".

Investorer i kø

Selskapet står bak et verktøy som rydder opp i dokumentkaoset, blant annet ved hjelp av tagging. Documaster opplyser selv å ha flere enn 150 norske kommuner og statlige virksomheter på kundelisten. Shifter har tidligere fortalt at investorene sto i kø da Documaster hentet kapital i 2019. Den gang sa de ja til blant andre Norselab.

Johnsen tok over lederrollen i selskapet etter at Pål Reinert Bredvei ga opp pendlerlivet og flyttet til hjembyen Sandefjord i 2018. Her har Bredvei satset på et nytt oppstartselskap, med blant andre Jan Bredo Pettersen, Vidar Westrum og Morten Høyseth. Adminkit har utviklet et verktøy for administrasjon og personal.