DNB og Danske Bank fyller på med millioner i open banking-plattform

Nordic API Gateway henter 54 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

DNB investerte i 2018 29 millioner kroner i det danske fintech-selskapet. Danske Bank deltok også i den samme finansieringsrunden på totalt 5,2 millioner euro.

Nå investerer de nordiske bankene ytterligere 54 millioner kroner i selskapet, melder Nordic API Gateway. Pengene er øremerket europeisk ekspansjon.

– Denne investeringen er det første steget i en større strategi for å bli en av de ledende europeiske open banking-aktørene i 2020, sier CEO og gründer Rune Mai.

Tidligere denne måneden fikk også Nordic API Gateway tilgang til å drive virksomhet i alle europeiske land.

– Vi er veldig fornøyd med å øke investeringene i selskapet. Å bygge en europeisk infrastruktur krever samarbeid, muskler og et stort nettverk, sier Lars Malmberg, Global Head of Business Development i Danske Bank.

Han fortsetter:

– Nordic API Gateway har helt klart vært en sentral aktør i Norden, og vi ser frem til å holde tempoet oppe - og støtte dette open banking-eventyret for å bygge en sterk, felles plattform som øker finansiell innovasjon på tvers av bransjer.

Selskapets open banking-plattform gjør det mulig å koble eksterne bankkonti til den nettbanken du bruker mest. Både DNB og Danske bank har utviklet deres nye oversikts- og betalingsløsninger i samarbeid med danskene.

Nordic API Gateway står også bak budsjett-appen Spiir, som ble lansert på det norske markedet i fjor.