FINANSIERING

Disse hjulene prises til 620 millioner kroner

Oppstartsselskapet Wheel.me har virkelig fått hjulene til å rulle. På under et år har verdien på selskapet doblet seg.

Ulike hjultyper fra Wheel.me.
Publisert

Det norske robotikkselskapet Wheel.me har funnet opp hjulet på nytt, så å si. Gründer Atle Timenes og resten av teamet har laget det som skal være verdens første autonome hjul.

Oppfinnelsen, som kommer i flere former og er patentert, tåler tre tonn, navigerer selv, og kan monteres på nærmest hva som helst. Hjulene brukes til alt fra å flytte tunge deler i fabrikker, til automatisk flytting av utstyr og pasientsenger på sykehus.

Noen av verdens største selskaper står på kundelisten, deriblant Procter & Gamble, Porsche, DB Schenker og Webas.

Nå fyller det norske teknologiselskapet kassa med 128 millioner kroner, får Shifter bekreftet av gründer Timenes.

Blant investorene i emisjonen er Ferd, CentraGruppen, Pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdet og MP Pensjon.

Wheel.me prises til 620 millioner kroner etter transaksjonen.

Til sammenligning ble selskapet vurdert til en verdi på 325 millioner kroner for under et år siden, da det hentet 75 millioner kroner fra blant andre norske rederfamilier.

Fra før var det japanske venturefondet Nabtesco og Idekapital på eiersiden.

Ifølge en oppdatering på Linkedin fra Idekapital, ble emisjonen kraftig overtegnet.

«I en tid hvor appetitten for risiko kan sies å være nedadgående i finansmarkedene, er vi stolt over å investere og ta del i selskaper som klarer å hente venturekapital med så stor interesse fra nye og eksisterende investorer,» skriver det norske investeringsselskapet i meldingen.

I samme melding skrives det at Wheel.me planlegger å ha en ny produksjonslinje klar i Fredrikstad i løpet av første kvartal 2022.

– Over tid vil vi ha fullautomatisert produksjon i Norge. Og det er ikke dyrere enn å ha produksjon i andre land, det er bemanning som koster, har gründer Timenes tidligere sagt til Shifter.