Disruptive Technologies hentet inn Raoul Wijgergangs som ny CEO i april 2019.

Disruptive Technologies-sjefen går av etter uenighet med styret

Mikrosensor-selskapet får sin tredje sjef på kort tid, når COO Bengt-Johannes Lundberg rykker opp i rekkene.

Publisert Sist oppdatert

Det er kun åtte måneder siden gründer Erik Færevaag i Disruptive Technologies (DT) ga seg som sjef for selskapet han startet.

I april kom nederlenderen Raoul Wijgergangs inn fra Silicon Labs. Gjennom sommeren innførte han streng kostnadskontroll i selskapet som etter planen skal vedvare inntil selskapet ser "god inntektsvekst".

Nå er han ferdig i stillingen, etter å ha kommet på kant med styret om veien videre.

Han erstattes av Bengt-Johannes Lundberg, som har vært COO i DT siden 2017 og nå blir konsituert som CEO.

– Bengt Lundberg er en sterk leder med solid internasjonal erfaring som kjenner selskapet godt. Bengt vil både samle og styrke ledergruppen, og navigere veien videre for selskapet i tett samarbeid med styret, sier styreleder Geir Førre.

– Jeg har vært i organisasjonen i to år og har sett den fra innsiden. Når man får en slik mulighet, takker man selvfølgelig ja. Jeg har ekstremt troa på at sensorer og trådløs teknologi kommer til å ta av, og at vi er godt posisjonert i markedet, sier den nye DT-sjefen i en knapp kommentar til Shifter.

I meldingen fra selskapet understreker han at han "liker å skape resultater gjennom andre, bygge sterke team og motivere mennesker":

- Disruptive Technologies befinner seg i en situasjon nå hvor vi skal levere resultat på vekst og på sunn drift. Jeg gleder meg til å jobbe tett med styret og våre største investorer når vi nå legger strategien som skal ta oss gjennom den neste fasen for Disruptive.

Lundberg har 16 års internasjonal ledererfaring fra telekom-industrien. Før han gikk til sin nåværende stilling var han Executive Vice President for Global Operations i Eltek.

Shifter har vært i kontakt med tidligere CEO Wijgergangs, men han ønsket ikke å kommentere saken.

I sammenheng med forrige sjefsbytte gjorde DT en emisjon på 65 millioner kroner. Etter transaksjonen ble selskapet verdsatt til 860 millioner kroner.

Disruptive Technologies forbedret årsresultatet fra minus 87,5 millioner i 2017 til minus 39 millioner i fjor.

Selskapet ble etablert i 2013 og har 44 ansatte på kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim, Volda, Århus, London, Paris, og München. Selskapet har akkurat lansert i USA. Selskapets hovedkontor er på Kokstad i Bergen. Største aksjonærer er Frøysli, Ubon Partners, Firda, Andenes, Ferd, TD Veen, Norselab og Nysnø.