KARRIERE

Dignio-gründeren slutter etter 10 år

Gründer og daglig leder Lars Christian Dahle gir seg etter ti år som administrerende direktør i helseteknologi-selskapet Dignio.

Publisert Sist oppdatert

Siden oppstarten i 2010 har Dignio utviklet løsninger for å følge opp pasienter i deres eget hjem, enten via elektroniske medisindispensere eller softwareløsninger.

Det hele ble gründet av Lars Christian Dale og fire andre medgründere. Han har ledet selskapet siden oppstarten. Nå går han av.

– Å vite når man skal tre til side er aldri lett, sier Dahle i en pressemelding.

Organisasjonen har under hans ledelse vokst til over 75 medarbeidere i Norge, Polen, Storbritannia, Canada og USA. I fjor omsatte helseteknologiselskapet med opphav i Fredrikstad for nesten 60 millioner kroner.

– Dignio går inn i ny fase nå og det var naturlig å gjøre et skifte her, sier gründeren.

Fri til nyåret

Dignio dekker hele Norge og kommunene på kundelisten har ansvar for mer enn 80 prosent av befolkningen. Sykehusene er også på god vei med å ta i bruk digital hjemmeoppfølging. Ifølge selskapet har mer enn 3.000 pasienter på Ahus benyttet Dignio sin løsning på ett år.

Dignio melder nå at de også har fått et gjennombrudd på Salford Royal University Hospital i Manchester-området i England.

Dahle fortsetter som styremedlem i selskapet og vil fortsatt være tett på - ifølge han selv. Hva han skal gjøre videre er han imidlertid mer vag på, annet enn at han «i alle fall ikke» har tenkt å pensjonere seg.

– Dignio har ikke bare vært en jobb, det har vært nærmest et «kall» for meg. Nå skal jeg ta meg litt fri – ha tid med kona mi - besøke barnebarn og omstille hodet, så vil dere nok høre fra meg i starten av 2023, sier Dahle.

Ny sjef på plass

Inntil ny leder er på plass er det Andreas Sundby Hall, finansdirektør (CFO) i Dignio som trer inn i rollen som daglig leder. Skussmålene fra styreleder Sigvart Eriksen er gode.

– Han har veldig god oversikt over selskapet og vil sørge for å opprettholde trykket ut i markedet samt bidra til å gjøre overgangen til ny daglig leder god, sier han.

Apropos ny daglig leder, så er det ansatt en, men selskapet vil ikke ut med annet enn at det er en kvinne.

– Hun har en veldig relevant bakgrunn for å lede selskapet videre og vi ser frem til en ny, spennende fase for Dignio, sier Eriksen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*