INVESTERING

Dette er investorene bak 70-millionersrunden til Evyon

Nytt fond ledet investeringen. Startupen inngår samarbeid med Skagerak Energi.

I hardware-laben på Startuplab i Oslo har gründer Jørgen Erdal og Evyon bygget sine prototyper.
Publisert

Tidlig i november kunne Shifter melde at Evyon, startupen som gir gamle bilbatterier nytt liv, hentet drøyt 70 millioner kroner i frisk egenkapital.

Hvem som gikk inn, foruten flere av de eksisterende investorene, holdt selskapet derimot hemmelig. Gründer Jørgen Erdal ville heller ikke kommentere saken.

Nå er det klart at det nye fondet til norske Sandwater blir ny storeier i selskapet. Det går frem av en pressemelding.

– Evyon har imponert oss fra dag én, spesielt det faktum at de har vært i stand til å bygge et verdensledende team som har beveget seg i lysets hastighet, i et dynamisk marked, lyder en uttalelse fra partner Torkel Engeness i Sandwater i meldingen.

Gode prosjekter har standet

Shifter gjorde i sommer et større intervju med gründerne av Sandwater, Tom Even Mortensen og Morten Korsveien. Der redegjør de for sin investeringsstrategi, og sier blant annet:

– Det er litt for mange gode ideer og prosjekter som har strandet, fordi det finansielle økosystemet ikke har vært godt nok.

Lånte åtte millioner til 15 prosent rente

I tillegg til Sandwater, kommer energiselskapet Skagerak Energi inn på eiersiden. De eksisterende investorene Antler og Wiski Capital deltok også i runden.

I tillegg til de syv millioner euroene som Evyon har fått inn på konto, har selskapet fylt på med et folkefinansiert lån på åtte millioner kroner via Fundingpartner.

I prospektet til potensielle långivere gikk det frem at Evyon var priset til 220 millioner kroner i denne runden. Det ble noe tungrodd å få inn de folkefinansierte kronene, og Evyon så seg nødt til å øke renten på lånet til 15 prosent. Til slutt kom de i mål, ved hjelp av 814 lånegivere.

Pengene skal ifølge meldingen brukes på å gå fra prototype til kommersiell lansering av systemene til Evyon, i løpet av 2023.

Samarbeid med Skagerak

I pressemeldingen går det også frem at Evyon og Skagerak Energi har inngått en intensjonsavtale om å samarbeide om å utvikle og teste løsningene til startupen.

– Vi har store ambisjoner for Skagerak Energi sin posisjon innen løsninger for fornybar energi, og ønsker å jobbe med de ledende selskapene og startups for å nå disse, sier leder for innovasjon og forretningsutvikling i Skagerak Energi, Øystein Sæther.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!